|
Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
|
Gaźnik 12 MC prototyp?
|
| Autor |
Wiadomość |
Jorginsson
OBR filia w Szczecinie

Liczba postów: 585
Imię: Jerry
Pojazd: Romet 50-TS-1
|
|
| 23-08-2019 13:02:45 |
|
|
Jorginsson
OBR filia w Szczecinie

|
RE: Gaźnik 12 MC prototyp?
Więc tak...
Korespondowałem trochę z człowiekiem, który wystawił ten gaźnik.
Historia (znana mu) jest taka, że kiedyś od znajomego kupił go w paczce siedmiu "zwykłych" 14MC i ani on, ani typ od którego kupił te gaźniki nie zdawali sobie sprawy z tego, że siedzi tam ten rodzynek (tata/dziadzia wyniósł worek z fabryki?)...
Sprzedawca twierdzi też, że wszystkie zewnętrzne parametry są tożsame z 14MC (gardziel tak samo), jedynie to oznaczenie odbiega od normy. Podsunął on też hipotezę, że może był to prototyp do jakiejś kosiarki lub motorydwanu, ale to raczej takie same gdybanie jak po prostu czysta "prototypiczna" teoria...
Niemniej dość miła konwersacja, polecam sprzedawcę (Grzesiu_GR na aledrogo), mówił, że serwisuje teraz raczej chińczyki i sprzedaje wszystko co ma epokowe właśnie po to, żeby się komuś przydało. Gaźnik wylicytowałem za 91PLN, inny 14MC sprzedał się za bodaj 78PLN, więc raczej spoko ceny.
Ja będę miał to cudeńko w piątek najprawdopodobniej, więc wieczorem będę mógł już coś na jego temat Wam tu poopowiadać.
|
|
| 28-08-2019 18:38:55 |
|
|
zazikupl
Nowy

Liczba postów: 23
Imię: Maciek
Pojazd: Romet Chart
|
|
|
| 25-09-2019 23:14:41 |
|
|
Jorginsson
OBR filia w Szczecinie

|
Kolego zazikupl, doskonale znam Twój temat! I szczerze mówiąc pierwsze o czym pomyślałem, jak zobaczyłem licytację, że nadawałby się doskonale do "310" ale - wybacz mi, bo zgrzeszyłem - myślałem, że projekt upadł. Cieszę się, że tak nie jest 
Ja kupiłem ten gaźnik na impulsie, dopiero potem pomyślałem, że będzie niezłym uzupełnieniem mojego projektu, ale oczywiście Tobie nada się bardziej 
Napisz do mnie PW, coś wymyślimy, bo mam w sumie ładny gm13f, ale 14mc też kusi. No nie mniej w taki czy inny sposób gaźnik będzie Twój, tylko obiecaj jakąś aktualizacje
|
|
| 26-09-2019 08:18:08 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|