Komar 2330
|
Autor |
Wiadomość |
Adam104100
Pszegryfff
Liczba postów: 165
Imię: Adam
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Komar 2330
Dawno nic się nie działo, ale powoli do przodu. Mam już twardy dowód rejestracyjny, tablicę i OC do listopada, więc mogę upalać. Szukałem kompletnych manetek. Na jednej z grup napisał do mnie pan i powiedział, że może wyjąć z motoroweru. Dla mnie idealnie, a jak dowiedziałem się jaka cena to już w ogóle. Pan wycenił sobie 10 zł od sztuki i 16 zł za wysyłkę. Jakież było moje zdziwienie, gdy znalazłem przesyłkę w skrzynce na listy i pieczątkę na kopercie 4,75 zł. Mógłbym się awanturować, ale dostałem mały bonus, którego miało nie być - klamki.
Po konsultacjach z Józkiem zdecydowałem się na zakup wahacza. Udało mi się znaleźć oryginalny wahacz od 2330 jeszcze na tulejach i to za całe 15 zł. Czekam aż przyjdzie paczka.
Zastanawiałem się co zrobić z tylnymi amortyzatorami i korpusami manetek. Na wszystko w chromie mnie nie stać. Niedługo daję pierwszą paczkę do cynkowania, ale ocynk mnie nie zadowala. Z rozwiązaniem przyszedł Grzegorz dając mi namiar na lakiernie proszkową. W planach mam pomalować/nałożyć na te elementy tzw. chrom proszkowy. Brakuje mi jeszcze tylko dwóch rzeczy. Zbiornika z zakręcanym korkiem i silnika na pedały. O ile silnik mogę kupić kiedykolwiek, tak zbiornik muszę kupić jak najszybciej. Napisałem kilka wiadomości, ale 0 odzewu. Skąd się biorą tacy podludzie?
|
|
22-01-2018 17:37:33 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|