| 

Ocena wątku:

- 2 głosów - 5 średnio

- 1

- 2

- 3

- 4

- 5

| 

Mistral '91 Szosowo - turystycznie

| 

| Autor | 
			Wiadomość | 

Michal.Waw 

Nowy 

Liczba postów: 46 
Imię: Michał 
Pojazd: Inny Romet 

| 

Mistral '91 Szosowo - turystycznie 

Witam wszystkich, jako że jestem nowy na forum postanowiłem że rozpocznę od pokazania jednego ze swoich rowerów. 
Rower to Romet Mistral prawdopodobnie 91 rok, tak wynika z numeru wybitego na ramie. Służy mi głównie do turystyki rowerowej, dlatego niezbyt zależy mi na oryginale ale przede wszystkim na wygodzie, niezawodności i funkcjonalności. Rower uratowałem ze złomowiska, był w złym stanie, a jedynie rama była całkiem ok, dlatego go kupiłem. Z oryginalnych części nie zostało praktycznie nic. Hamulce Alhonga, przerzutki Shimano Tourney. Korba na klin, jest nowa prawdopodobnie ktoś ją sobie trzymał w domowych zapasach i postanowił sprzedać, nie wiem co to za model ale pasuje idealnie. Opony 700x23C i dętki z długimi wentylami. Konstruktywna krytyka mile widziana   

|  

| 

| 29-05-2016 16:03:24 | 

| 

| 

Michal.Waw 

Nowy 

Liczba postów: 46 
Imię: Michał 
Pojazd: Inny Romet 

| 

RE: Mistral '91 Szosowo - turystycznie 

(14-08-2016 15:54:33)Kubaa napisał(a):  Też mam taką ramę od Ify, jak z mocowaniem przerzutki nie było jakiś problemów? 
Daj jakieś zdj. kasety z przerzutką i ile rzędów tam masz, i jak można to bym prosił link do kół. 
Twoja rama pewnie różni się od mojej więc lepiej pomierz sobie wszystko dokładnie, zanim kupisz części. 
-Koło przednie to 28 cali, szerokość montażowa: 100mm, średnica osi 8mm. 
-Koło tylne to 28 cali, szerokość montażowa: 135mm, średnica osi 9,5mm, koło pod wolnobieg. 
-Przerzutka Shimano Tourney, z mocowaniem na hak. ( Niby mocno budżetowa konstrukcja a jakością przerasta niektóre przerzutki Alivio. ) 
-Korba na klin, ale już planuję update pod mocowanie na klin, więc tobie radzę zrobić od razu taką przeróbkę.

|  

| 

| 04-09-2016 20:18:03 | 

| 

2 użytkowników postawiło piwo Michal.Waw za ten post:2 użytkowników postawiło piwo Michal.Waw za ten post. 
		DaFiX (09-05-2016), Kubaa (09-15-2016)
	 | 

Użytkownicy przeglądający ten wątek:     

| 

|