Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Wigry 2 1976
|
Autor |
Wiadomość |
Pinio
Złomowy łowca pierwszej kategorii
Liczba postów: 593
Imię: Bartek
Pojazd: Romet Kadet
|
Wigry 2 1976
Witam. Wczoraj przeglądając OLX, trafiłem na ogłoszenie sprzedaży wigry 2, i gdy tylko je zobaczyłem, wiedziałem że ten rower musi być mój. Pojechaliśmy z tatą, odebraliśmy i wróciliśmy. Chciałem Wigry 2 od dawna, i nareszcie go mam . Zdjęcia zaraz po powrocie. Pierwsze, co się rzuca w oczy, to paskudne, góralowe opony (w chwili pisania tego posta, już zmienione na stomile antilope). Rower zachowany w bardzo ładnym stanie, jest nawet komplet kluczy w folii. Tylne siodło raczej nieoryginalne, ale zostaje. Zastanawiam się, czy lampka na błotniku jest oryginalna, ponieważ jest mocowanie na widełku na małą lampkę. Jeśli znajdę u siebie jakiś przyzwoity odblask, to pójdzie na błotnik, mała lampka na widełek, a dotychczasowa lampka do Oriona, lub Konsula.Plany odnośnie rowera: wypolerować, wyczyścić chromy, przesmarować i jeżdzić! Oto zdjęcia:
|
|
01-02-2015 22:47:00 |
|
|
misiql
Ten co się jąka
Liczba postów: 1,039
Imię: Michał
Pojazd: Inny Romet
|
|
01-02-2015 23:08:50 |
|
|
Wigrus
Złomiarz, czy kolekcjoner?
Liczba postów: 1,965
Imię: Jasiek
|
RE: Wigry 2 1976
Kolejny rower z mojej "urodzinowej listy życzeń" do wykreślenia.
Piękny jest. Co do tej lampki, to sprawdź jej rok produkcji.
Będziesz miał na kloszu wybity taki mały numerek (np. 75),
ale na 80% nie jest zamontowana w nim fabrycznie.
Wysłane z mojej Nokii 3310 za pomocą Tapatalk 2
|
|
02-02-2015 19:11:05 |
|
|
Sołtys
Ja tu tylko sprzątam...
Liczba postów: 1,557
|
Świetna Dwójka! Czaiłem się na nią.
Siodło do zmiany. Jest nieoryginalne, duużo młodsze od roweru. Takie montowano pod koniec lat '80. W Wigry 2 były siedzenia Mertens bez narzędziówki (Była umieszczona w ramie, o czym świadczy naklejka przy zawiasie).
Fajnie by tu pasowała biała pompka, ta obecna także jest najwcześniej z lat '80.
Wigry Kamila też przednie! (Choć i tak moje lepsze )
Dobrze widzę, że jego Sokół to Universal?
Fajnie, że masz kogoś w okolicy, kto dzieli z Tobą pasję. Zapraszaj go na forum!
facebook.com/oldromet - Zapraszam!
|
|
02-02-2015 21:20:27 |
|
|
Pinio
Złomowy łowca pierwszej kategorii
Liczba postów: 593
Pojazd: Romet Kadet
|
Witam. Jako że mam taką ładną dwójkę, postanowiłem jej do towarzytwa przywieżć inny rower- Wigry 3 1983. Jest on moim drugim starym rowerem (pierwsza była Czajka ). Kupiłem go ze dwa lata temu za targach staroci od starszego pana- za 65zł . Otóż dziś pojechałem do babci Kaliną, gdyż musiałem ją tam zostawić, aby wziąć Wigry. Jest to jeden z najlepiej zachowanych rowerów jakie mam- pedały, siodełko, opony, lakier- w idealnym stanie. Po przepolerowaniu, rower przezentuje się tak:
Kiedy go kupiłem, miałem zamiar nim jeżdzić- w tym celu oddałem przedzie koło do centrowania.A tak prezentują się wszystkie Wigry, które mam.
Są tu:
wigry 1 1975(chyba, bo nie ma numerów)
Wigry 2 1976
Wigry 3 1983
Supercycle Wigry 3 1984
Wigry 3 1990
Domino 1980 (wiem, że nie Wigry, ale fajnie z nimi wygląda )
Na zdjęciu brakuje Wigry 3 z 1977(obecnie jest przy nim silnik Gnom r01) oraz supercycle wigry 3 z 1984.
|
|
03-02-2015 20:45:08 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|