Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
[Kadet] Różne pytania
|
Autor |
Wiadomość |
BlackDragon
Uczeń
Liczba postów: 160
Imię: Mateusz
Pojazd: Romet Kadet
|
Różne pytania
Witam!
Mam do was cztery pytania.
1. Chce mieć światła z akumulatora, ale gdy podłącze go do instalacji światła nie świecą,czemu? Czy to dlatego, że w kadecie mam prąd zmienny, a w aku stały?
2. Czy współczesne gaźniki, są dobrej jakości? Nie chodzi o np. K60B, bo wiem, że nie, ale np. o taki http://allegro.pl/gaznik-romet-komar-kad...88444.html
3. Czy też współczesne cewki zapłonowe są dobrze wykonane? I czy długo podziałają?
4. Czy da się założyć na tłok zamiast 2 grubych pierścieni kilka małych w istniejące już rowki? I czy kompresja się zwiększy?
Z góry dzięki za odpowiedź.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-11-2014 14:25:19 przez BlackDragon.)
|
|
30-11-2014 14:23:41 |
|
|
Rafku
Drucidruci tu
Liczba postów: 1,821
Imię: Rafał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
RE: Różne pytania
Na pewno denko jest mniej wypukłe, od Lagoona dowiedziałem się, że planowanie głowicy o jakiś 1mm na pewno zwiększy kompresję i kopa, więc uważam, ze jest to konieczne przy takim tłoku. Oczywiście bez planowania można jeździć.
Struktura materiału jest inna, ori tłok (przynajmniej ten po 1 szlifie) jest jakby w polerce, ten jest kompletnie matowy. Oczywiście szerszy, a tak to większych różnic nie ma, sworzeń się zgadza, więc jest dobrze.
Żeby rozwiać wszelkie pytania tłoka jeszcze nie ekspolatowałem, więc nic szczególnego nie mogę napisać. Muszę wysłać cylinder do Lagoona i dopiero po nowym roku będę coś wiedział w tym temacie.
Tu masz ten tłok, o którym mowa (po lewej) i tłok totalna china (CX Polska) po prawej.
Pony 50-M2 '82
Ogar 200 '88
50T1 '80
Komar 2351 '79
Mini ścigacz 50cc
Bemi Cross 110cc
Bashan ATV 150cc
|
|
01-12-2014 09:38:28 |
|
|