| 

| 

Honda Civic 1979

| 

| Autor | 
			Wiadomość | 

przemekm 

Nowy 

Liczba postów: 66 
Imię: Przemek 
Pojazd: Romet Kadet 

| 

| 

| 13-11-2014 00:17:40 | 

| 

7 użytkowników postawiło piwo przemekm za ten post:7 użytkowników postawiło piwo przemekm za ten post. 
		axelbenq (10-12-2015), Latos (11-13-2014), Magister (11-13-2014), nie_mientki (11-13-2014), Semmao (11-13-2014), Taśma (11-13-2014), zbieracz (11-15-2014)
	 | 

nie_mientki 

Pomocny użytkownik 

Liczba postów: 6,376 
Imię: Michał 
Pojazd: Romet 50-T-1 

| 

RE: Honda Civic 1979 

Jest coś w tych starych Japońcach. Jak studiowałem w Wawie to idąc na wydział czasem dokładałem sobie kilka minut drogi żeby zahaczyć o widok  starej Corolli.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-11-2014 01:11:44 przez nie_mientki.)

|  

| 

| 13-11-2014 01:11:05 | 

| 

| 

Bartek 

Emerytowany Moderatroll 

Liczba postów: 2,930 
Imię: Bartek 
Pojazd: Romet Ogar 200 

| 

Brakuje troszkę opisu co zostało zrobione przy samochodzie itp. Tak samo jaki tam silnik jest i wyposażenie.  
A co do autka to ma swój styl i klasę. W tym kolorku wygląda na prawdę bosko. Dopieszczaj go na tyle ile możesz   
Myślałeś nad rejestracją na żółte blachy ?

|  

| 

| 13-11-2014 11:05:47 | 

| 

| 

dlugiLBN 

Lakiernik  

Liczba postów: 698 
Imię: Daniel 
Pojazd: Romet Ogar 200 

| 

| 

| 13-11-2014 11:09:09 | 

| 

| 

przemekm 

Nowy 

Liczba postów: 66 
Imię: Przemek 
Pojazd: Romet Kadet 

| 

Dzieki za mile slowa. Co do zoltych to czas i kasa - a chcialem w TO lato wyjechac bo moj tato zmarl w lutym i chcialem poprostu odpalic i pojezdzic - pierwszy kurs symbolicznie do taty na cmentarz   
Historia auta dluga - najpierw kupilem jednego w krakowie - przywiozlem w transicie /W SRODKU/    po rozebraniu okazalo sie ze szkoda czasu - i zaczolem szukac nastepnego. plan byl wlozyc B16A1 /hondowskie 150 koni/ mialem wtedy civica z 91r z takim silnikiem lekko podrobionego i bawilem sie w tzw 1/4 mili a potem tor /m.in Lublin/. Zanim znalazlem auto zaczelismy remont - wiadomo kazdy robil to "po godzinach" na wszystko trzeba sianko wydac to mijaly lata. ja "doroslem" i padlo haslo ze jedziemy na orginal.

Co zrobione - blacharka - reperaturki blotnika z tej 1 szej kupionej  - progi gielismy na gietarce, podciagi "swoje" podloga latana, klapy nie musialem "rzezbic" bo moj kolega mi sprezentowal, auto mialo troche kitu wiec klepanie, wymiana rynienki. Prace blacharskie glownie tata - bo po mnie tez mowil ze trzeba poprawiac    i pozniej caly w kolor /w przygotowaniu uczestniczylem ale lakier klad juz profesjonalista/ kolor jest orginalny    zrobilem nowa instalacje - silnika nie dotykalem.  
Pompa woda chodzi slabo, mam problem z ladowaniem ale zrobie to w zime - teraz chcialem sie nacieszyc jazda   
auto nie jest orginalem - jest troche "kundelkiem" jest to rocznik 1979 i powinien miec inne zderzaki ale udalo mi sie zdobyc zderzaki z 1977 od kolegi ktory dal mi klape/ wiec je zaadoptowalismy - mysle jednak ze zostanie mi to wybaczone. W jednym ktory kupilem byly przerobione plastiki z OKI w drugim byly powyginane. cena chromu mnie powalila. Pewnie jak kazdy mam kredyt na glowie, dziecko, zone i ostatnia rzecz na liscie wydatkow to sa takie "zabawki"   

|  

| 

| 13-11-2014 13:22:48 | 

| 

| 

Latos 

Sezon trwa cały rok 

Liczba postów: 2,004 
Imię: Kacper 
Pojazd: Inny 

| 

|