Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
ZZR karlik Model 0242 by xsaman
|
Autor |
Wiadomość |
xsaman
rowerowiec
Liczba postów: 1,165
Imię: Krzysztof
Pojazd: Inny
|
ZZR karlik Model 0242 by xsaman
Siema. Pewnego razu będąc na złomie u znajomego zobaczyłem ramę z polskiego roweru. Oczywiście poszedłem zapytać się ile kosztuje , dowiedziałem się że na teraz 75 zł. Nie była dla mnie tyle warta więc zaproponowałem 40 zł ... po chwili zastanowienia sprzedawca powiedział że jak na allegro nikt za 75 nie kupi to biorę za 40. I tak czekałem 8 dni aż skończy się akcja i w myślach prosząc aby nikt jej nie kupił.
Minęło 11 dni wbijam na ten sam złom i z uśmiechem na ustach mówię że przyszedłem po moją ramę .
oczywiście zapłaciłem i od razu do domu myślę co tam robię temat no i tak ocaliłem ramę przed hutą
po przeszukaniu kilku stron doszedłem do tego że jest to chyba pierwszy model KARLIKA tu znalazłem model http://mslonik.pl/images/stories/2011012...lik_zm.png
a tak wygląda rama
http://imgur.com/a/2NdBk
brakuje kół siedzenia 1 korby i błotników na razie koła z jubilata pójdą żeby tylko go uruchomić a potem dalsza renowacja.
Piszcie co myślicie i co w nim robić.
KUPIE SIODEŁKA TYPU BANAN
Romet motocross
|
|
19-07-2014 12:54:21 |
|
1 osoba postawiła piwo xsaman za ten post:1 osoba postawiła piwo xsaman za ten post.
Zweitakter (07-25-2014)
|
Zweitakter
Technik
Liczba postów: 917
Imię: Andrzej
|
RE: ZZR karlik Model 0242 by xsaman
(19-07-2014 13:27:46)wnusiu94 napisał(a): Według mnie rower (a właściwie to co z niego zostało) mocno przepłacony. Goła rama za złomu za 40zł?! No proszę Cię.
jak masz na zebyciu za tyle ile sugerujesz to ja poprosze
PS wlasnie dałem 200 za rame jaga speca i sie ciesze ze tanio, wichry chodzą po 600-800 zeta... a tu jeki kweki ze dośc unikalny rower DROGO?!?!!?
szablon dla kogos kto widział na oczy corela albo illustratora to zaden problem jest z czego odrysowac,
dwa jest odłona rama i kera jest dobrze , koła s jebielata a błotniki mozna dać takie jak w rowerach np Antonio Vanessa tylko pokolorowic odpowiednio gdzie problem, w oczy gryzłu nie bedą....
NO I DUZE PIVO za to ze zamiast postawic klocka w dziale identyfikacja ktos był uprzejmy FAQ pzreczytac i stronke MSlonika....
Wiesz pan w Romecie cal calowi nie równy...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-07-2014 17:41:59 przez Zweitakter.)
|
|
25-07-2014 17:31:35 |
|
2 użytkowników postawiło piwo Zweitakter za ten post:2 użytkowników postawiło piwo Zweitakter za ten post.
Wigrus (07-26-2014), xsaman (08-05-2014)
|
xsaman
rowerowiec
Liczba postów: 1,165
Imię: Krzysztof
|
RE: ZZR karlik Model 0242 by xsaman
4.08.14 Zaczynamy
Dobra dziś rano wstałem pojechałem na zakład gdzie urzędowałem 2 tygodnie temu wchodzę i pod moimi nogami leży rama z karlika którą kupiłem przeszło 2 tydnie temu tak myślę myślę ... no kurde trza było by coś zrobić ide do magazynu moich części i rowerów rozglądam się szukając dawcy patrze patrze ... mam Jubilat 2 bez wentyli porozwalany tak jak przyjechał ze złomu ... http://i.imgur.com/DqmgdNN.jpg
zobaczyłem też że nie mam na ramie tabliczki i oto moje pytanie jaka powinna ona być
1 tłoczona pionowa zzr
2 malowana pionowa zzr
3 nowsze zzr
4 universal ..
http://i.imgur.com/4HGfXqj.jpg
nie mam pomysłu powiem jeszcze że rama jest z 69 roku.
Komentujcie , subskrybujcie łapki w góre ja sie z wami żegnam i idę do warsztatu robić karlika Xde
KUPIE SIODEŁKA TYPU BANAN
Romet motocross
|
|
04-08-2014 10:12:32 |
|
|
Wigrus
Złomiarz, czy kolekcjoner?
Liczba postów: 1,965
Imię: Jasiek
Pojazd: Inny Romet