Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
[Chart] Problem z biegami
|
Autor |
Wiadomość |
skalpel155
SzpachelMen
Liczba postów: 300
Imię: Mateusz
Pojazd: Inny
|
RE: Problem z biegami
Biegi ustawiasz właśnie tą śrubką na górze, koło niej są cyfry 1,2,3. Możesz spróbować z regulacją kosy :
(27-01-2014 23:21:21)kw112 napisał(a): Jest jeden taki myk na ustawienie kosy.
Wbijasz dwójkę. Widzisz to kółko na krzywce, a na nim są takie bolce. Kosę(śrubą mimośrodową) ustawiasz aby kły na kosie były symetrycznie do tych kołków. Naciskasz lekko dźwignię zmiany biegów (ale nie zmieniasz biegu), i ją puszczasz, Jak kosa wróci na swoje poprzednie położenie i jej kły nie będą zahaczać o kołki znaczy, że jest dobrze ustawiona.
Nie taki diabeł straszny
A najpierw zobacz, bo może masz luz na wałku od dźwigni biegów (możesz wajchę zmiany biegów pociągnąć w lewo, lub wcisnąć(w prawo) z pozycji siedzącej na moto) u mnie Był z tym problem, to najpierw zdjąłem tą pokrywe boczną, tam na wałku jest takie czarne coś (nie wiem jak to fachowo nazwać), jak to jest luźne to olej wypływa z tego (jakoś u mnie wciekał do strony iskrownika) to musisz konkretnie docisnąć, ciągnąc wałek do siebie, później założyć wszystko, a między dźwignie a pokrywe boczną (od zewnątrz już) dać 2 podkładki żeby wałek nie miał zbytnio możliwości ruszać na boki. U mnie to poprawiło sprawe bo czasem miałem problem z biegami
Próbowałeś wysłać do mnie wiadomość? Pisz teraz. miałem pełną skrzynkę
|
|
04-02-2014 12:53:05 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|