Kaczka LelonSBL
|
Autor |
Wiadomość |
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,750
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Kaczka LelonSBL
(21-04-2013 19:49:51)Norbi96 napisał(a): (21-04-2013 17:29:05)Quake96 napisał(a): Papiery widać są, ale i tak będziesz musiał przerejestrować pewnie. Bo skoro masz zielone blachy to i pewnie przegląd "Bezterminowy". A nowego raczej Ci w ten dowód nie wbiją.
Każdy trzeba przerejestrować -,- Co ma bezterminowy przegląd do wbicia pieczątki następnego ? Miejsca przecież jest to wbiją
Trzeba, nie trzeba. S*anie w banie... Przy takiej jawce zielone blaszki ładnie wyglądają i po prostu może właściciel będzie chciał je zachować?
A pokaż mi dowód od zielonych blach, w którym masz miejsce na podbicie drugiego przeglądu. No chyba, że po 89 były jeszcze inne, bo ja mam dowód z 89 roku i nie mam drugiego miejsca na pieczątke.
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
|
|
21-04-2013 22:33:55 |
|
|
grzyb
Pasjonat
Liczba postów: 52
Imię: Paweł
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Kaczka LelonSBL
Przecież nigdzie nie pisałem, że nie jest zarejestrowany na mnie
Tak na poważnie to faktycznie, nie miałem okazji przerejestrować. Przy przerejestrowaniu trzeba mieć ważne badanie techniczne inaczej nie przerejestrujesz.
Nie trzeba być właścicielem pojazdu, aby zrobić mu przegląd, a skoro nie masz miejsca w dowodzie to diagnosta wystawia Ci świstek ważny na miesiąc i z tym papierkiem śmigasz do wydziału komunikacji.
W tamtym roku skończyło mi się miejsce na pieczątki w dowodzie od samochodu i przy następnej diagnostyce dostane właśnie takie zaświadczenie i wtedy do WK.
OC można również bezproblemowo zapłacić na siebie, mimo, że pojazd zarejestrowany jest na inną osobę. Ja mam tak zrobione z komarkiem, po przerejestrowaniu na siebie zrobią mi korektę polisy i tyle.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-04-2013 17:49:01 przez grzyb.)
|
|
29-04-2013 17:38:55 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|