Wyśmiewanie Rometów
|
Autor |
Wiadomość |
chart21050
4t-Master

Liczba postów: 1,002
Imię: Konrad
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Czy u was śmieją się z rometów?
Powiem tak z ogara 205 się śmiali. Ale to był czas gdy byłem w pierwszej gimnazjum i wszyscy zdawali na kartę i pokupywali sobie te nowe china. Na to była wtedy moda. Wiadomo. Nie mogłem z nimi pojeździć bo oni cisneli do blokad a mój ogar tyle nie wyciągał. No i wtedy był śmiech, że złom, że nie jeździ. Teraz gdy mam charta i jeździ on przyzwoicie. Można to 60 jechać to już jakoś sobie z nimi jeżdżę. Teraz jestem w trzeciej gimnazjum więc ludzie się pozmieniali. Choć jest paru z mojej klasy którzy się ryją za każdym razem gdy słyszą mój motor. Zależy od tego jak myślisz. Czy myślisz ,, Jeżdżę zabytkiem,, czy ,, jeżdżę 20letnim trupem.,,
|
|
01-02-2013 11:55:46 |
|
|
Marwerick
Mechanik

Liczba postów: 1,866
Imię: Zbigniew
Pojazd: Inny
|
RE: Wyśmiewanie Rometów
(01-02-2013 03:23:04)wnusiu94 napisał(a): We Wrocławiu śmieją się na potęgę, w szczególności ze składaków. Pojazd kojarzony z nurkami śmietnikowymi (mi z nimi kojarzy się Ukraina, swego czas pewien niezbyt miły z wygląd Pan wybierał z mojego śmietnika uprzednio zajeżdżając właśnie takim sprzętem) i menelstwem. Durne uśmieszki oczywiście znikają, kiedy bez jakiś większych problemów wymijam (szczególnie na wzniesieniach) masę chińskiego barachła z którego dochodzą dźwięki "strzałów" z przerzutek.
W pamięci zapadła któraś z rzędu wycieczka pierwszym Wigry 3 po osiedlu. Po minięciu bandy dzieciaków usłyszałem "LOL jaki fajny rower BMX normalnie IKSDE". Myślałem, że padnę trupem.
Natomiast niezwykle przyjemne są spojrzenia starszych ludzi, czy wspólne, przypadkowe "wyścigi" po ścieżkach, szczególnie w okolicy działek. Często spotykam się z komentarzami "Patrz, (imię), jaki fajny rower!" "Patrz, (imię) taki jak nasz." "Chłopcze, za komuny miałem taki sprzęt, miło je jeszcze zobaczyć na ulicy" itp.
u nas w rumi to ze składaków się śmieją ale mam wyje w nich najlepiej jak się takiego jubilatem weźmie ten tani szitowy gurala z tesko czy innego badziewia "rower" to im maski bledną i jak paliłem jeszcze to tym bardziej mieli maski zblednięte ale taki rower rometa więcej przeżyje takich "rowerów" no i części są tanie o ogólnie dostępne .
|
|
01-02-2013 21:00:51 |
|
|
Pitu
Rowerowy Romeciarz

Liczba postów: 671
Imię: Piotr
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Wyśmiewanie Rometów
U mnie sie smieja z tego ze Jezdze rowerami Romet ale mnie to nie rusza mozna wymienic ze Jezdze szczegolnie Skladakami Romet Kiedys Kolega sie smial ze mnie ze mam skladaka a teraz sam ma
Czesto Jezdzilem Jubilatem i od Wiosny znowu bede Jezdzic ale gdy wtedy Jezdzilem to Starsze osoby sie ogladaly i nie tylko starsze uslyszalem nawet wiele milych slow Ladny Rower lub Bardzo ladny Rower mialem taki w mlodosci lub tym podobne
Po prostu Starsze osoby maja sentyment do tych Rowerkow i napewno im sie lezka w oku zakreci gdy zobacza taki Rower na ulicy  k:
Dlaczego losowe wyrazy piszesz z wielkiej litery? Dlaczego nie używasz znaków interpunkcyjnych? Za taki burdel stylistyczny jest ostrzeżenie(punkt 10. taryfikatora). Tym razem tylko pouczam.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-02-2013 21:30:56 przez nie_mientki.)
|
|
01-02-2013 21:17:15 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|