Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet Minsk opinie
|
Autor |
Wiadomość |
Irek
-----

Liczba postów: 1,410
Imię: .
Pojazd: Inny
|
RE: Romet Minsk opinie
Miałem przy swoim 2 kpl amortyzatorów gdyż w jednym po 21 latach i 20 000 km poleciał olej. Dopiero po tylu . Drugi komplet był idealny
Po 20 000 rozebrałem sprzęgło by założyć tarcze od ETZ i kosz był w idealnym stanie, WSK po tym przebiegu mają dużo gorsze
W moim podnóżki były oryginalne i idealne niczym nie spawane .
Sprzęgła kłowe trybów jeśli były źle spasowane faktycznie mógł bieg wypadać ale u mnie w obu tego nie było. Natomiast musiałem wyregulować docisk wodzika . A jak zeszlifować sprzęgła kłowe jest tu w dziale o naprawach http://minsk125.pl/
Żaden Minsk nie miał 12KM , wszystkie miały 10,5-11 .
Wersje 3.112 czyli te ruskie z wysokim błotnikiem były też sprowadzane ale nie miały aku i światła pozycyjnego co troche mijało sie z naszymi przepisami ale w jakiś sposób to omijano bo jest ich troche u nas zarejestrowanych . Motory te miały też często importowane gaźnik Pacco P-47R zresztą bardzo dobre , do tego nowszy tłumik .
Najprostsze rozwiązanie poprawienia instalacji jak sie ma Rometa Minska ? Zrobić od nowa instalacje wg schematu ruskiego 3.112 tzn ze stacyjką ON-OFF i bez aku, raczej wątpliwe żeby ktoś na przeglądzie to sprawdzał czy jest aku, pozycja itd.
Żywotność modułu można poprawić też w prosty sposób z modułu od strony wejścia wypinamy fioletowy przewód a z drugiej strony idący na przełącznik świateł (koloru nie pamiętam) . W ten sposób napięcie płynie bezpośrednio z prądnicy przez przełącznik na światła , moduł jest mniej podatny na zwarcia, mniej obciążony a i zauważyłem że światła lepiej świecą gdyż wychodzi na nie napięcie znamionowe prosto z prądnicy - 14V 65W
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-07-2012 09:29:30 przez Irek.)
|
|
18-07-2012 09:26:53 |
|
1 osoba postawiła piwo Irek za ten post:1 osoba postawiła piwo Irek za ten post.
LukaszzT1 (07-19-2012)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Minsk opinie - Irek - 18-07-2012 09:26:53
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|