Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
jak ustawić zapłon ?
|
Autor |
Wiadomość |
Przemi998
Komarowiec

Liczba postów: 5,103
Imię: Przemek
Pojazd: Romet Komar
|
RE: jak ustawić zapłon ?
Ustawienie zapłonu jest banalnie proste opisze Ci to jak najlepiej bede umiał.
To tak: jak masz elektrownie to masz kreske zrobioną fabrycznie. zapłon powinien być na niej ustawiony. to znaczy elektrownia do tej kreski.
Oprócz tego może byc zła przerwa na platynkach. Aby ja wyregulowac należy: Ustawić tłok w górnym martwym punkcie, czyli najwyzej jak się da. Najlepiej jest odkręcić świece i w otwór włożyć śrubokręt pokręcić kołem magnesowym wtedy masz pewność że żeczywiscie tłok jest na samej górze. W górnym martwym położeniu tłoka platynki powinny SIĘ NIE STYKAĆ jeśli się stykają to po prostu wyreguluj tą przerwe. Jeśli przerwe wyregulowałes dobże to przy naciśnieciu reką na kopnik powinna przeskoczyć iskra. Zapłon reguluje sie na zasadzie takiej iz w GMP (górnym martwym punkcie) lub minimalnie wcześniej powinna przeskoczyc iskra.
Może nie jest to napisane przejrzyście ale starałem sie przekazać jak najlepiej tylko mogę moja wiedzę.
Powiem Ci że jeśli raz Ci sie uda wyregulowac to już bedziesz to umiał, ja zaczynałem od zera nic nie wiedziałem ale teraz juz jestem doswiadczony.
|
|
12-07-2012 11:17:40 |
|
2 użytkowników postawiło piwo Przemi998 za ten post:2 użytkowników postawiło piwo Przemi998 za ten post.
alek736 (10-24-2012), dragon (10-28-2012)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: jak ustawić zapłon ? - Przemi998 - 12-07-2012 11:17:40
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|