|
|
Jackmotorsowe zestawy tuningowe do 223 (Ogar 200 Jawa 50) - ktoś zna?
|
| Autor |
Wiadomość |
Debesta
Człowiek Sztos

Liczba postów: 1,530
Imię: Lechu
Pojazd: Romet 2375
|
RE: Jackmotorsowe zestawy tuningowe do 223 (Ogar 200 Jawa 50) - ktoś zna?
Słuchaj te sety na membranie nie zwiększą ci spalania o 40%, ale co najmniej o 200% pod warunkiem zamontowania liczonego dyfuzora, oraz odpowiedniego gaźnika. Uzyskasz kilkukrotny przyrost mocy, której to charakterystyki nijak nie da się zestawić z fabrycznym strojeniem silnika. Jednym słowem jest to spora ingerencja w konstrukcje silnika, a nawet można trochę to podciągnąć pod przekonstruowanie.
Gwarantuje Ci że ten zwykły cylinderek 70/4 w zupełności Ci wystarczy, a osiągi będą bardzo zadowalające. Wówczas zyskasz co najmniej 40٪ mocy, nie będziesz musiał wydać kasy na nowy wydech, a i spalanie nie będzie na tak okrutnym poziomie.
Napisali że produkt Polski, ponieważ sami wykonują przeróbki tych cylindrów, a czy sam cylinder jest produkcji Polskiej to nie wiem. Kilka lat wstecz mieli w ofercie tańsze Polskie cylindry do tych śmietników.
Nie wiem czy Ogór wiesz, ale w tych śmierdzących jafkach przy zabieraka jest guma, która powoduje dodatkowe tarcie/opór, aby przy zwalnianiu i przyspieszaniu nie wybijały się otworu w piaście. Z biegiem lat to albo wypadały te gumy przy demontażu koła, albo się rozpadały że starości. Tak samo było w wfm i mam przetestowane- oryginalne ro,wiązanie faktycznie działa. Druga sprawa to po prostu zastosować lepszy, a co za tym idzie droższy łańcuch i po kłopocie. Spójrz na motocykle krosowe które nie mają żadnych zabieraków i przy amatorskiej jeździe oraz minimalnym wymaganym nakładzie serwisowym wytrzymują dłuuuugo i też jakoś szybko się nie wyciągają.
"Ludzie, nie wierzcie w to że Ja jestem. Może i jestem, nie powiem że nie"
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-12-2025 06:50:13 przez Debesta.)
|
|
| 03-12-2025 06:36:32 |
|
|
| Wiadomości w tym wątku |
RE: Jackmotorsowe zestawy tuningowe do 223 (Ogar 200 Jawa 50) - ktoś zna? - Debesta - 03-12-2025 06:36:32
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|