Kiedyś to było czyli o chińczykach słów kilka
|
Autor |
Wiadomość |
łogór 200
Ostatni ch#j Polski

Liczba postów: 641
Imię: Tomek
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Kiedyś to było czyli o chińczykach słów kilka
Ogólnie rzecz biorąc pomijam już AM, jest ogólny spadek zainteresowaniem wyrabiania jakichkolwiek prawa jazdy,sam jestem tego przykładem, bo dopiero rok temu uzyskałem uprawnienia kategorii A. Wcześniej korzystałem tyko i wyłącznie z karty motorowerowej i kategorii B i jeżdżąc czymś mocniejszym odbywało się to bez uprawnień.Prawo jazdy kat.A zrobiłem tylko dlatego że dostałem dofinansowanie w wysokości 80%, bo w roku 2022 kurs na kategorię A to było 2800zł czyli tyle co na B.
Podsumowując prawo jazdy w dzisiejszych czasach robi ten kto musi(ktoś mieszka na zadupiu i musi czymś jeździć, kategoria A,B lub kierowcy zawodowi C,C+E,D) lub dostał dofinansowanie lub ma taki kaprys.Ja się nie dziwię się młodym że nie robią prawa jazdy bo zbierając do kupy koszt kursu,badań, egzaminów, zakup pojazdu, ubezpieczenie, przeglądy i jego utrzymanie wychodzi okrągła sumka.
W dobie hulajnóg elektrycznych bez uprawnień, a w dużych miastach komunikacji miejskiej, uberów itp zwyczajnie posiadanie pojazdu się nie opłaca.
Co do cen chińczyków że podrożały to nie ma się co dziwić się i porównywać, wszystko kiedyś było tańsze chleb kosztował 2zł, i mniej się tez zarabiało wiec to rośnie proporcjonalnie.Inna sprawa jest taka że te skuterki już też nie są tak niskiej jakości jak kiedyś,posiadają jakiś komputer-złącze OBD, wtrysk, katalizator,ABS i inne pierdoły które robią cenę.
Fakt faktem, robienie AM na pewno zniechęca bo czekając kilka lat i osiągając odpowiedni wiek można już zrobić A dopłacając te kilka stów, mając możliwość poruszania się jednośladem o każdej pojemności.
K:A ja jestem durnym osłem, Tak?
J:Tak
J:Ostatnim ch... Polski To ci mogę zapowiedzieć.
„Każdy człowiek musi w jakiś sposób żyć, nie jak to się mówi byle jak”
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-03-2023 12:55:28 przez łogór 200.)
|
|
08-03-2023 12:52:22 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Kiedyś to było czyli o chińczykach słów kilka - łogór 200 - 08-03-2023 12:52:22
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|