| 

| 

Łogórkowy komarek boży- Komar 2320 1970r.

| 

| Autor | 
			Wiadomość | 

łogór 200 

Ostatni ch#j Polski 

Liczba postów: 715 
Imię: Tomek 
Pojazd: Romet Ogar 200 

| 

Łogórkowy komarek boży- Komar 2320 1970r. 

No i stało się choroba zbieractwa postępuję dalej i nie chce dać za wygraną, 

Miałem tutej chronologicznie dodawać moje sprzęty według daty nabycia, ale postanowiłem zacząć od najnowszego nabytku jakim jest Komar boży 2320 z 1970r. 

Nie będzie tu tkliwych hitorii  w stylu pięknego ciepłego dnia wybrałem się na wycieczkę, i moim oczom pod sklepem ukazał się ten piękny komarek, po czym zapytałem starszego Pana-właściciela czy chciałby go sprzedać i się udało. 

...A było to tak jak zwykłe przeglądałem ogłoszenia na sprzedajemy olyksach i marketplejsach(taki już objaw tej choroby) w poszukiwaniu jakiegoś ciekawego złomu.Ogłoszenie owego komarka, nie było zachęcające cena również, wręcz nawet odpychająca.Miałem blisko więc postanowiłem zaryzykować. 

Na miejscu okazało sie że komar zachował się w oryginale, włącznie z lakierem i był dosyć kompletny przetrwały nawet 19 calowe degumy z epoki czyli coś co lubię najbardziej.Poprzedni właściciel zaczął remont silnika i udało mu się skleić połówki do kupy.Co do remontu ciężko się wypowiedzieć wał i wałki obracają się lekko bez zacięć biegi wchodzą polówki zgodne i numer silnika zgadza się z tabliczką co jest rzadkością ,martwi tylko fakt barbarzyńskiego zapunktowania simmeringów na wale(serce bolesne dla mnie).Tu rodzi się pytanie łupać silniczek czy nie? 

Papiery oczywiście porwał wiatr.. 

Obawiam się że w środku patentów może być więcej chociaż z zewnątrz wygląda to obiecująca i w zasadzie można by założyć sprzęgło, iskrownik i górę silnika i próbować go palić . 

Plany co do niego to na pewno zostaję w oryginale(Pewnie ku niezadowoleniu większości z forum) 

Uzupełnienie braków(dodałem już ogłoszenie u nas na giełdzie co potrzebuję) 
Gruntowne czyszczenie i może polerka, chociaż ta patynka jest po prostu piękna. 

pytanie o pedały yyy.. przepraszam homoseksualistów.Powinny być tzw ,,serca" czy takie kwadratowe rowerowe? 
Rączki kremowe i korek baku czarny przy czerwonym kolorze lakieru? 
Guma siedzenia szara czy czarna ? 

PS. Trochę się rozgadałem sorki za brak zdjęć, ale w natłoku spraw nie było jak zrobić.Pewnie jak będzie chwila to zrobię mu jakaś mała sesje.Dla zainteresowanych w wiadomości prywatnej mogę podesłać zdjęcia z portalu. Będe wdzięczny jakby ktoś na podstawię tych zdjęć powiedział kilka słów o nim co pasuje co nie i jakich dokładnie części szukać żeby wszystko było zgodne z rocznikiem.

K:A ja jestem durnym osłem, Tak? 
J:Tak 
J:Ostatnim ch... Polski To ci mogę zapowiedzieć. 

„Każdy człowiek musi w jakiś sposób żyć, nie jak to się mówi byle jak”

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-06-2022 13:04:31 przez łogór 200.)

|  

| 

| 07-06-2022 12:56:08 | 

| 

| 

| Wiadomości w tym wątku | 

Łogórkowy komarek boży- Komar 2320 1970r. -  łogór 200 - 07-06-2022 12:56:08 
 | 

Użytkownicy przeglądający ten wątek:     1 gości

| 

|