Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Jawa 50 ilość pierścieni na tłoku, prawdy i teorie.
|
Autor |
Wiadomość |
siwy1958
Uczeń

Liczba postów: 134
Imię: Marek
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Jawa 50 ilość pierścieni na tłoku, prawdy i teorie.
Witam !
Z duzym zaciekawieniem od dluzszego czasu zastanawialem sie jak to jest z iloscia pierscieni w Jawie 223. Ogladnalem filmiki jak Fachowiec rozpolawia silnik srubokretem i centruje wal korbowy zamocowany tylko w uchwycie !!!
Gratuluje Jemu pewnosci siebie i wyciagniete wnioski ( byly tyko 3 pierscienie) ze starych serwisowek ok. 1963 r, gdy ja w nowszych z ok 1975 widzialen 2 pierscienie... tego juz nie pokazuje... No ja nie mam takiej pewnosci...jak On.
Ok 50 lat temu jak pierwszy raz jechalem Komarem kolegi ( jego Ojca) to byla teoria i starsi wiekiem biegali do tokarza aby naciac kanalek na pierscien wiecej bo jest wieksza kompresja i moc.
Teraz w tym 2021 roku ok lipca w swoim Romecie Ogarze 200 ( ten zielony), zdjalem 3 ci pierscien nie ruszaac tloka. https://www.facebook.com/pg/Apanonar/pho...9466045663
JAKIE WRAZENIA , ogar dostal wiekszego wigoru na wyzszych obrotach, latwiej sie wkrecal. Motorower wczesniej zrobil ok ok 4 tys., sezon skonczylen w listopadzie. Sadze ze z Naszej listy jestem w czolowce przebiegu w kilometrach w tym mijajacym roku , szczegolnie ze jest to po miescie i korkach. Wiec mam wyciagniete wnioski.
Pozdrawiam
i szerokosci i kilometrow nawinietych na kola Rometow
Marek Z.
Wroclaw.
|
|
31-12-2021 22:31:17 |
|
1 osoba postawiła piwo siwy1958 za ten post:1 osoba postawiła piwo siwy1958 za ten post.
Jorginsson (12-31-2021)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Jawa 50 ilość pierścieni na tłoku, prawdy i teorie. - siwy1958 - 31-12-2021 22:31:17
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|