Komar 2361 Sport by Wazniak
|
Autor |
Wiadomość |
wazniak96
Smerf Mechanizator

Liczba postów: 664
Imię: Dawid
Pojazd: Romet Ogar 205
|
RE: Komar 2361 Sport by Wazniak
Z daleka wygląda fajna. Z bliska miejscami widać już rysy czy przetarcia od linki. Na razie zostanie jak jest. Mam zamiar zainwestować w pistolet to może wrzucę go później w lakier
1. Licznik miałem jakiś w zapasach. Z tyłu jest wybite przełożenie i niby się zgadza. No nic. Może za dużo smaru wpakowałem przez kalamitkę. Dla pewności zregeneruje caly ślimak.
3. Kojarzysz może wymiar tego oringu?
4. U mnie również nie ma prowadnic. Próbowałem załatwić sprawę smarem do bram ale wyszło z tego tyle, że tylko piach się czepia. Spróbuję Twojego sposobu
Taki mały smaczek mi się przypomniał. Wraz z komarem dostałem dwa zapłony. Założyłem oczywiście ten, który był w lepszym stanie (wyglądał jak oryginał, ale jakoś dokładnie nie oglądałem). Miałem małe zdziwiło gdy poprzepalało mi żarówki i po podłączeniu multimetr pokazał ~11V. Ktoś wie czy kiedyś sprzedawano seryjnie zapłony/cewki 12V do komarka? Żarówki 12V świeca na nim serio bajera, nie wygląda to na jakąś chałupniczą robotę.
Edit: ten do bram to właśnie chyba biały smar w sprayu. Kalamitki na whaczach również dostały porządnie smaru. Dźwięk ewidentnie sprężyn więc może spróbuję to ogarnąć jeszcze raz przy wymianie opony 
Czyli rozumiem że do ślimaka nie wtłaczać smaru litowego przez kalamitkę?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-06-2021 21:56:47 przez wazniak96.)
|
|
17-06-2021 21:53:52 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Komar 2361 Sport by Wazniak - wazniak96 - 17-06-2021 21:53:52
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|