Ogar 200 by Stachu
|
Autor |
Wiadomość |
Stachu_
Nowy

Liczba postów: 53
Imię: Stachu
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Ogar 200 by Stachu
Cześć
Pytanie szczególnie do osób obeznanych w silnikach 223. Z tego co mi wiadomo w siniku powinienem mieć (patrząc od prawej strony) po kolei - duży popychacz, kulkę, mały popychacz. Są jakieś inne wersje popychaczy ? Bo ja u siebie znalazłem coś takiego
https://photos.app.goo.gl/DJE3g8vis2XJj41u8
Nima kulki a "mały popychacz" jest zakończony takim walcem/zgrubieniem ? To jakoś pracowało bo silnik działa, sprzęgło chodziło - ogarek jeździł.
Zastanawiam się jeszcze jak potem założyć te zabezpieczenia sprężynek na sprzęgle bo próbowałem tak dla "treningu" i kompletnie mi to nie szło. Łapać sprężynkę kombinerkami i jakoś ściągać na dół próbując w tym samym czasie zapiąć to zabezpieczenie? Może macie jakiś patent ?
W czwartek zaczyna mi się przerwa wielkanocna więc będzie zdecydowanie więcej czasu do pracy nad silnikiem itd. zamówię pewnie trochę potrzebnych części, wybiorę się z ramą na poprawki (krawieckie hehe), zregeneruje do końca tylne zawieszenie (tulejki + odboje). Na razie wiem, że muszę dopisać do listy zakupów koszyk sprzęgła, tarcze sprzęgłowe, łańcuszek sprzęgłowy, jedną sprężynkę i zabezpieczenie, i sprzęgło będzie w komplecie.
Do następnego
(29-03-2021 21:36:57)Spaceman164 napisał(a): (29-03-2021 19:09:26)wazniak96 napisał(a): To może zamiast tego spytaj jak używać wyszukiwarki? Czy może myślisz, że w ciągu 10 lat się coś zmieniło? 
No nie znalazłem odpowiedzi na to pytanie, jeszcze rok przed założeniem tutaj konta wszystkiego się dowiadywałem z szukania na necie a niedawno odkryłem to forum.
Chłopie weź nie śmieć cudzych wątków. Takie informacje znajdziesz albo tu na forum korzystając z "szukaj na forum" albo w necie a jeśli serio nie masz pojęcia jak to ustawić to załóż WŁASNY wątek ze swoim pytaniem. Dobrze, że pytasz ale nie rób bałaganu
Wazniak96, 10 lat temu kolega jeszcze w piasownicy siedział, zresztą ja też
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-03-2021 23:41:05 przez Stachu_.)
|
|
29-03-2021 23:30:50 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Ogar 200 by Stachu - Stachu_ - 29-03-2021 23:30:50
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|