Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet Minsk 125 - - - światła...
|
Autor |
Wiadomość |
krzysiekli1989
Nowy
Liczba postów: 24
Imię: Krzysiek
Pojazd: Romet Minsk
|
RE: Romet Minsk 125 - - - światła...
Stacyjkę mam akurat z charta, kupowałem nową bo podczas kupna moto, stara stacyjka była "zapieczona"
Na wyłączonym silniku na pozycji 2 oraz 3 nic sie nie dzieje, nic nie świeci. Jedynie na pozycji 1 świeci kontrolka neutralnego.
Jak przełączam na 2 pozycję na odpalonym silniku, to światła działają wszystkie, pozycja ,stop kierunki itp. Lecz widać że są one zasilane tylko z prądnicy ponieważ włączenie kierunkowskazu zakłóca pracę innych żarówek (np miganie świateł mijania względem kierunkowskazów.
Tak jak pisałem wcześniej czy jest aku włożone czy nie, światła świecą tak samo, czyli słabo. Dziwi mnie tylko że ładowanie aku jest OK.
To co opisujesz tu:
Jak przełączysz na pozycje 2 PRZY WYŁĄCZONYM SILNIKU, to prąd powinien zasilać światła przód i tył z akumulatora ORAZ jak zapalisz silnik, to prąd z silnika powinien zasilacz te właśnie światła (oraz inne funckje) oraz ładować przy okazji akumulator.
Chciałbym właśnie by tak to było zrobione, MZ , jawy tak miały. Jak ogarnąć instalację by mieć właśnie taki efekt?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-12-2020 12:49:55 przez krzysiekli1989.)
|
|
23-12-2020 12:43:03 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Minsk 125 - - - światła... - krzysiekli1989 - 23-12-2020 12:43:03
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|