DKW RT 3 PS/ RT-100 - prawdziwy Oldtimer? Zobaczymy!
|
Autor |
Wiadomość |
Odrestaurator
Majster
Liczba postów: 3,256
Imię: Szymon
Pojazd: Inny
|
RE: DKW RT 3 PS/ RT-100 - prawdziwy Oldtimer? Zobaczymy!
To się tylko tak mówi "mam przód, bak, wahacz - to pół motocykla!" diabeł tkwi w szczegółach. Problemy się zaczną jak trzeba będzie skompletować wszystkie małe pierdoły typu lampy, śrubki i tym podobne. Koszty się zrobią x10.
Nie żebym odsuwał Cię od projektu, przeciwnie - kibicuję, bo to jeden z lepszych na forum, ale czysto logicznie to zakup całego motocykla wyjdzie taniej, naprawdę  Nie lepiej miesięczny budżet który możesz przeznaczyć na projekty po prostu odkładać przez pewien czas, do tego przehandlować te części które kupiłeś (bo piszesz że podobno okazje, więc możesz na nich fajnie zarobić - nie wiem - nie siedzę w dkw), zsumować zebrane pieniądze i przeznaczyć na zakup kompletnego motocykla?
Z tą korozją też tak kolorowo nie będzie, bałbym się piaskować, bo zostanie z tego sito. Chyba tylko mozolna zabawa papierkiem i drutem na wiertarce zostaje. No i faktura po wyczyszczeniu czy nawet piaskowaniu będzie nie za ciekawa.
Mój Simson
YT: POLMOZBYT
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-11-2020 01:30:13 przez Odrestaurator.)
|
|
01-11-2020 01:26:47 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: DKW RT 3 PS/ RT-100 - prawdziwy Oldtimer? Zobaczymy! - Odrestaurator - 01-11-2020 01:26:47
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|