Motorynka by Blondas
|
Autor |
Wiadomość |
Blondas
Nowy

Liczba postów: 16
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Pony
|
RE: Motorynka by Blondas
Pracę posuwają się do przodu 
Wyregulowałem sprzęgło, zrobiłem parę kółek wokół komina i postanowiłem, że etap rozbierania kół czas zacząć.
Zdjąłem oba koła i okazało się, obręcze przystosowane są pod łożyska co bardzo mnie ucieszyło. Ze względu na uszkodzenie tylnego koła, które widać na fotkach wyżej postanowiłem kupić drugie - dotarło do mnie bez ośki i łożyskowania - jednak na szczęście to też jest "na łożyskach" i nie ma żadnych pęknięć. Gniazda łożysk też są ok więc jestem bardziej niż zadowolony.
W następnej kolejności zawożę obręcze + dekle do piaskowania i będę to składać na nowych częściach - opony, dętki, łożyska, ośki, szczęki z okładzinami. Powiedzcie mi - które zamienniki polecacie ? Gmoto czy coś innego ?
Zakupiłem też dwie pozycje książek "instrukcja naprawy katolog romet motorynka" i "instrukcja katalog części romet motorynka M1, M2". Myślę, że okażą się pomocne przy odbudowie.
Udało mi się zauważyć zarysowania numerów ramy. Będę chciał je jak najszybciej odczytać. Powiedzcie mi - czy po nr ramy ustalę w jakim kolorze rama wyszła z fabryki ? Czy tylko rocznik + nr fabryczny ?
Aktualizacja fotek wkrótce
Na tą chwilę poszukuję: kompletu amortyzatorów sprężynowych, tylna oryginalna lama + sygnał dźwiękowy
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-05-2020 15:56:13 przez Blondas.)
|
|
20-05-2020 15:53:53 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Motorynka by Blondas - Blondas - 20-05-2020 15:53:53
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|