Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Komar 230, komar 231 - róźnice
|
Autor |
Wiadomość |
Piotr733
Nowy

Liczba postów: 3
Imię: Piotr
Pojazd: Inny
|
Komar 230, komar 231 - róźnice
Dzień dobry wszystkim Forumowiczom, jest to mój pierwszy post tutaj, przepraszam za ewentualne błędy lub gdyby miejsce postu było nie tam gdzie trzeba.
Czy mogę prosić Państwa o szczegółowe porównanie modeli komar 230 i 231 ?
Mam na myśli różnice w osprzęcie, numeracje ram, silników, gdzie takie numery są nabite, jakie kolory wychodziły w oryginale. Szukałem takich rzeczy w sieci i szczerze mówiąc nie znalazłem nic konkretnego. Z tego co zdążyłem się zorientować różnice pomiędzy tymi dwoma modelami są nieznaczne. Proszę również o info, jak Państwo wyceniacie te typy, w stanie mocno do remontu.
Planuję zakup jednego z powyższych, może są jakieś punkty, na które trzeba wg Państwa szczególnie zwrócić uwagę.
Może dysponuję Państwo linkami do ciekawych miejsc w tym temacie?
Rozpoczynam przygodę z renowacją, mam pewną teoretyczną wiedzę jak podejść do tematu.
Uprzejmie proszę o porady
Edit:
Zastanawiam się np. O co chodzi z tymi lampami przednimi. Rozumiem że model 230 oryginalnie posiada tą lampę krótką bez prędkościomierza? Czyli jeśli pojawia się model 230 z lampą tą głębszą jak u simsona sr, tzn że to jest lampa z innej parafii? Czy może końcowe modele 230 czyli rocznik chyba 1962 posiadały już większą obuowę przedniej lampy?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-03-2020 18:05:32 przez Piotr733.)
|
|
21-03-2020 17:52:32 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
Komar 230, komar 231 - róźnice - Piotr733 - 21-03-2020 17:52:32
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|