Elektronika - samopomoc
|
Autor |
Wiadomość |
Dawdzio
Hold my mustache!
Liczba postów: 2,634
Imię: Dawid
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Elektronika - samopomoc
Seleru, mój ty elektroniczny specu, pilna sprawa jest. Przerobiłem sobie słuchawki ochronne, ale że zrobiłem to po prostaku, na przewodzie i nie spełnia to swojego zadania. Musi być bezprzewodowo, ale nie mam zbytnio pomysłu jak to zrobić. Muszą obsłużyć sygnał stereo, mikrofon i jeden przycisk (odbieranie rozmów, obsługa odtwarzacza). Myślałem o nadajniku i odbiorniku analogowym, ale to znowu milion rzeczy do zasilenia. Z drugiej strony nie wiem jak z jakością w bluetooth. Za blutaczem przemawia fakt, że on już w telefonie jest, a o baterię się nie martwię, bo wtedy telefon będzie mógł spokojnie leżeć na półce podpięty do ładowarki (przez większość czasu nie byłbym dalej niż kilka metrów od niego). Nie mam doświadczenia z bezprzewodowymi ustrojstwami, zawsze byłem zwolennikiem "kabla". Inna sprawa, że najtańsze słuchawki zwykle są douszne, a koniecznie muszą być założone w słuchawkach ochronnych (hałas naokoło), gdzie mam głośniki i mikrofon ze zwykłych słuchawek (z których jestem zadowolony). Chociaż mogę niby zrobić z innych, szkoda mi tamte rozbebeszać, bo działają dobrze.
Kupowanie droższych tylko po to, żeby je rozbebeszyć jest bez sensu, a małe znowu są wewnątrz mikroskopijne, ciężko będzie się tam podłączyć choćby z zewnętrznym przyciskiem. Sam nie wiem. Może są jakieś gotowe zestawy?
Sprawa dość pilna, dlatego postanowiłem napisać bez uprzedniego przekopania się przez internet.
Wzmożona kontrola społeczna złomowisk podstawą sukcesów w zdobywaniu interesującego mienia.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-10-2019 12:30:54 przez Dawdzio.)
|
|
29-10-2019 12:17:17 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Elektronika - samopomoc - Dawdzio - 29-10-2019 12:17:17
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|