WSK 175 1980r Custom
|
Autor |
Wiadomość |
skinder
Uczeń

Liczba postów: 196
Imię: Michał
Pojazd: Inny
|
RE: WSK 175 1980r Custom
(14-07-2019 14:57:33)seler1500 napisał(a): Coś ala rozsypane łożysko wygląda, współczuję 
Ale z drugiej strony nie wiem czy cały sezon, silnik można rozebrać i nawet w jeden dzień się uwinąć 
To nie takie hop w tym przypadku - to już drugi raz, kiedy wysadziłem ten konkretnie silnik. Za pierwszym razem składałem go jakieś 4 lata ze względów finansowych i ciągłych kombinacji. Korbowód który jest tutaj zastosowany wymagał stopniowania sworznia, te korby teraz stosują coraz cześciej, ale w 2012 czy 2013 kiedy wał był robiony, był jednym z pierwszych wykonanych przez gościa, który je robił a później przestał. Prócz mojego pękł jeszcze jeden taki sworzeń - 2/3 lata temu, też wał z pierwszej serii. Prawdopodobnie źle wykonana obróbka sworznia, ujawniła się jakieś 3k po remoncie i tyle. Tak samo w moim przypadku, reszta wałów - jeźdiz, wali kilometry i nie sprawia problemów. Nie chciałbym rezygnować z tej korby, ani po macoszemu tego silnika "reperować", jeżeli już będę go rozbierał to raczej będzie zrobiony na tej korbie ponownie - jest poprostu lepsza od ori, kwestia sworznia. Problem pojawia się teraz, że ten sworzeń to nie takie hop, musi to zrobić ktoś, kto się na tym zna i ma jaja i będzie wiedział jak taki sworzeń stopniować, żeby się ta akcja nie powtórzyła.
Dodatkowo nie wiadomo jak wygląda tłok czy głowica po tej akcji, nie pracował długo - raptem kilka sekund, kiedy wcisnąłem sprzęgło już wiedziałem, że to nie kosz się odkręcił tylko stało się coś innego, zgasiłem i tyle co jadąc z rozpędu te 40-50km/h na zgaszonym bezpiecznie zjechałem ze środkowego pasa na bok i jazda się skończyła.
Cytat:Smutno się na to patrzy no ale bywa, a szczególnie że jakoś ta wska jakoś tak z początku mi się nie podobała, a teraz aż miło się oglądało ją na odcinkach, widać w niej włożoną pracę.
No cóz
|
|
14-07-2019 22:01:30 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: WSK 175 1980r Custom - skinder - 14-07-2019 22:01:30
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|