| 

Ocena wątku: 

0 głosów - 0 średnio12345 

| 
					Romet ogar 205 brak mocy.
				 |  
			| Autor | Wiadomość |  

| Szymon2004PL   Uczeń

Liczba postów: 215
 Imię: Szymon
 Pojazd: Romet Ogar 205

| 
			| RE: Romet ogar 205 brak mocy. 

ponawiam. Wymieniłem gaźńik. pali od kopa na zimnym, utrzymuje w miare dobrą prędkośc pod górę ale nie zmieniło się to że przerywa. I to teraz na zimnym jak odpale to go dławi przez sekunde a potem jak gazuje to przerywa. Jak sie rozgrzeje jest nieco lepiej, ale przy wyzszych obrotach nie da się jezdzic bo non stop go cofa. Prędkość wynosi wtedy ok 35 km/h. Trochę mało nawet na 205 myśle, szczególnie że czuje że romet chce szybciej jechać ale go cofa. Ponadto nawet na nowym gaźniku nie da się go wyregulować.
 Moje spostrzeżenia to:
 cylinder od 50-t1 chyba, z taką dziurką na coś, napewno nie jest oryginalny.
 w niedzielę spróbuje ten zapłon ustawić, bo z tego co się dowiedziałem to nie  był on ustawiany po kupnie, czyli jakieś 3,4 lata temu.

prosze o odpowiedź i z góry dzięki

PS: Moc jest lepsza, ale tylko minimalnie. czuć to jak sie rozpędzę i pod górki lekkie wjeżdzam, natomiast pod trochę wieksze nie obędzie się bez redukcji. Wiem że to nie wsk, ale podejrzewam że nie jest aż tak słaby.

A I JESZCZE JEDNO
 te przyczyny wyżej wytestuje ale jeśli napiszecie że to może być powodem, bo po mojej wypowiedzi teraz coś się mogło zmienić, a nie chce niepotrzebnie bawić się w odkręcanie.
 To chyba tyle.

jednak nie.

na 1 biegu też przerywa..
 Dopisuję zeby oszczędzić czas na pytania, które mogę tu napisać.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-07-2019 20:56:43 przez Szymon2004PL.)
 |  |  
	| 13-07-2019 20:49:17 |  |  

| ![[+]](images/Corporate/collapse_collapsed.gif)  
 |  

| Wiadomości w tym wątku |  
| RE: Romet ogar 205 brak mocy. -  Szymon2004PL - 13-07-2019 20:49:17 |  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:     1 gości

| 

|