Ehh 15 minut tylko na edycję postu jest... Także kontynuuje swoje wstępne szacunki i dokumsntacje
KAROSERIA cd.
3) muszę zadecydować - mam nadzieję że mi pomożecie jako doświadczeni w temacie - co dać do chromowania a co można kupić i jest w takiej samej albo lepszej jakości a co szukać oryginału i renowacje robić albo ratować za wszelką cenę swoja rzecz
Napewno nie mam:
- osłon gaźnika
- jednej bialej/kremowej gumy manetki ale może być tak żeby nie odroznialy się wymienić obie
- i pewnie wielu innych rzeczy
SILNIK:
niby jakiś remont robilem (wymieniany tłok i cylinder uszczelki i siemeringi) w zeszłym roku ale to było na szybko i trzeba zrobić raz a porządnie.
1) napewno muszę naprawić aluminiowe problemy w karterach....a może nawet wymienić kartery jeśli się nie uda pospawac ubytków.
Czyli:
- urwane jest jeden kawałek przy starterze w środku silnika co te odboje się zapierają... To chyba nie będzie problem i nie będzie widoczne więc powinno być ok. Starter nawet bez tego kawałka działa ok
- oderwany kawałek aluminium przy wyjściu elektryki.. ukruszone jest kawałek. Tu już niestety może być widać i tego się obawiam czy będzie ładnie do uratowania
- przy montowania linki sprzęgła do silnika... gdzie jest gwint ukruszony jest kawałek aluminium. Linka trzyma się i jest to minimalne ukruszenie nie wpływające na pracę czy stabilność pracy linki sprzęgła ale może psuć efekt
2) zrobić generalke... sprawdzić wal bo w sumie na tym tłoku i cylindrze chodził może łącznie 10 minut celem odpalenia i sprawdzenia "co w trawie piszczy"
- zmienić łożyska i siemeringi... Te co miałem czasem za ciężko wchodziły i po odpaleniu coś mocno dymil więc myślę że nie za szczęśliwe one były.
3) ładnie wypolerowac... bo szkielkowany brzydko wygląda i mi się nie podoba o wiele ładniej wygląda wypolerowany (chyba że macie inne doświadczenia z wyglądem waszych jajek)
4) dobrze poustawiac... Jest nowy gaźnik chyba będzie nowe koło zamachowe i iskrownik (to co mam ma duże bicie bo czasem jako dzieciak ściągnalem bez ściągacza

) chyba widziałem ZTM oryginalne nowe gdzieś.
Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka