Dyskusja o wycinaniu uszczelek
|
Autor |
Wiadomość |
Szatek
Fanatyk Rometa 50-T-1, 50-TS-1 i 50-T-3
Liczba postów: 742
Imię: Patryk
Pojazd: Inny
|
RE: Dyskusja o wycinaniu uszczelek
Przecież napisałem, że można zrobić prawidłowo uszczelkę, jeśli ma się odpowiednie materiały, narzędzia i umiejętności... Wybacz, ale materiał na uszczelki powinien spełniać kilka wytycznych (grubość, wytrzymałość temperaturowa i olejowa). Odpowiednie narzędzia są potrzebne, żeby taką uszczelkę prawidłowo wyciąć - szczególnie o skomplikowanych kształtach. O umiejętności prawidłowego wycięcia tu chyba najłatwiej. I według mnie ma to sens, np. gdy potrzebujemy jedną/parę sztuk i gdy przesyłka będzie droższa niż same uszczelki. W przeciwnym wypadku, według mnie, szkoda się męczyć - tym bardziej, że ploter zrobi to dokładniej i nie drogo.
Zapomniałem wspomnieć o jednej, istotnej kwestii, jaką jest projekt. Często jest on droższy od samego wycięcia, ale można go zrobić samemu w AutoCADzie. W przypadku bardzo prostych kształtów nie jest konieczny. Ja do swoich uszczelek i podkładek takich projektów nie potrzebowałem.
Ok, nie ma problemu, udostępnię dane do wycięcia uszczelek i podkładek w wolnej chwili
|
|
24-12-2018 18:28:57 |
|
3 użytkowników postawiło piwo Szatek za ten post:3 użytkowników postawiło piwo Szatek za ten post.
bartosz1907 (12-24-2018), Dawdzio (12-24-2018), Texas Ranger (12-25-2018)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Dyskusja o wycinaniu uszczelek - Szatek - 24-12-2018 18:28:57
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|