Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Rekord. Co oryginalne a co nie.
|
Autor |
Wiadomość |
Rower Power
Nowy

Liczba postów: 48
Imię: Piotrek
Pojazd: Inny
|
RE: Rekord. Co oryginalne a co nie.
Dzięki za podpowiedzi.
Kwestia jak ożywić Rekorda pozostaje otwarta (rower niezupełnie jest mój, ale mam go legalnie  ). Jeśli odbudowa na stan fabryczny a tak bym chciał, to mam wiele pytań, które padną później. Ale po kolei.
Dawidzio - (Klamki są od baranka, ale nie są one przypadkiem produkcji niemieckiej? Konkretnie podejrzewałbym firmę Altenburger, na nich także powinien znajdować się znak producenta.) Na klamkach nie ma żadnych oznaczeń, ale myślę (zważywszy, że całkiem nie pasują do tej kierownicy to podejrzewam, że są oryginalne. Co do lampy tylnej, znalazłem na tylnym widelcu punkt po wkręcie masowym, więc mam odpowiedź. Dynamo, masz rację, chodziło mi o to na guzik.
Nie_mientki - Koła mam, błotniki mam aluminiowe i coś mi mówi, że to jednak oryginały, pedały mam, choć trochę im brak. Siodło, kierownica i lampa to temat, do którego z pewnością wrócimy. Dzięki za propozycję.
Pozostało pytanie o wolnobieg, no i upewnienie się, że w 1975 roku były montowane błotniki alu.
Kiedy nauczę się używać cytatów, moje posty staną się bardziej czytelne, jeśli pomogą dalsze zdjęcia to mówcie co "zdjąć".
|
|
09-11-2018 14:02:02 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Rekord. Co oryginalne a co nie. - Rower Power - 09-11-2018 14:02:02
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|