Ocena wątku:
- 9 głosów - 3.89 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Wypatrzone na Allegro, Olx itp. - ZZR, Romet
|
Autor |
Wiadomość |
Wigrus
Złomiarz, czy kolekcjoner?

Liczba postów: 1,965
Imię: Jasiek
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Wypatrzone na Allegro, Olx itp. - ZZR, Romet
Pozwolę sobie odpowiedzieć na Twoją wiadomości w tym wątku. Może ktoś coś jeszcze doda.
Na Twoim miejscu rozejrzałbym się po okolicznych złomach i targach. Tam naprawdę można wyrwać dobry rower za grosze. Nexusa na pewno można włożyć. Wszystko jest kwestią szerokości tej piasty, być może trzeba będzie np. nieco rozgiąć tylny trójkąt (ale niekoniecznie). Co do hamulców - nie wiem. Na zdjęciach śruba, na którą nałożone są szczęki wygląda na nieco zbyt grubą i za krótką, no i to chyba szczęki przeznaczone do wąskich obręczy szosowych. Nigdy nie widziałem, by ktoś pod tym kątem przerabiał Wigry. Moim zdaniem takie hamulce przy składaku i tak nie miałyby większego sensu. Na pewno podstawą będzie tu zdrowa rama, czyli prosta, nigdy ponownie spawana i nie popękana. Zwróć uwagę, czy nie ma spawów w takich newralgicznych miejscach, jak zawias, haki, czy widelec. Sprawdź, czy rurka podsiodłowa i główka ramy są względem siebie równoległe. Ważne! Sprawdź, czy zawias prosto się schodzi. Często rowery te były składane na siłę i wtedy jest on taki dogięty "do wewnątrz".
Wysłane z mojej Nokii 3310 za pomocą Tapatalk 2
|
|
24-08-2018 18:09:40 |
|
1 osoba postawiła piwo Wigrus za ten post:1 osoba postawiła piwo Wigrus za ten post.
rafi555 (08-24-2018)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Wypatrzone na Allegro, Olx itp. - ZZR, Romet - Wigrus - 24-08-2018 18:09:40
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|