Ankieta: Czy jesteś zainteresowany? Ankieta jest zamknięta. |
Tak |
   |
9 |
100.00% |
Nie |
   |
0 |
0% |
Nowe cyferblaty Romet/Komar
|
Autor |
Wiadomość |
Szatek
Fanatyk Rometa 50-T-1, 50-TS-1 i 50-T-3
Liczba postów: 742
Imię: Patryk
Pojazd: Inny
|
RE: Nowe cyferblaty Romet/Komar
No jak przeskoczysz ten problem z cyframi i będzie to wyglądało jak powinno, to spoko. Gdybym miał na to sposób, to prawdopodobnie sam zająłbym się wykonaniem całości - ale zrezygnowałem. Z naklejkami jest też taki plus, że wyjdzie to taniej i nie trzeba zdejmować wskazówki żeby nakleić naklejkę (można ją naciąć i przełożyć).
Nie wydaje mi się żeby ta oś była aż tak zapieczona, że powodowałaby taki opór przy ściągnięciu wskazówki (aluminiowej). Ja też nie używam tego chińskiego ściągacza, tylko mam wykonaną jego ulepszoną wersję.
Ogólnie to pomysł jest ok, ale dużego zainteresowania raczej bym się nie spodziewał. Większość "Rometowców" niestety nie przywiązuje wagi do tego jak wygląda licznik - ba, nawet uważają że pożółkły od Słońca plastik wygląda ok i co gorsza, że tak było oryginalnie  Dodatkowo kupić cyferblat i koła to nie problem. Gorzej z poprawnym zdjęciem wskazówki (brak przyrządu, wiedzy i doświadczenia), założeniem nowych cyfr, kalibracją wskazówki i założeniem nowej ramki szkła. Także, myślę że raczej takie elementy, będą przydatne tylko dla osoby która zajmuje się regeneracją liczników...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-08-2018 21:11:16 przez Szatek.)
|
|
21-08-2018 21:08:51 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Nowe cyferblaty Romet/Komar - Szatek - 21-08-2018 21:08:51
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|