Drugi Romet 2362, czyli oryginalny 50-TS-1 Szatka
|
Autor |
Wiadomość |
Szatek
Fanatyk Rometa 50-T-1, 50-TS-1 i 50-T-3
Liczba postów: 742
Imię: Patryk
Pojazd: Inny
|
RE: Drugi Romet 2362, czyli oryginalny 50-TS-1 Szatka
Zbiornik paliwa został jednak jeszcze raz pospawany TIG-iem - gazowo nikt w okolicy u mnie niestety już nie spawa. Tym razem nic nie cieknie, ale spaw nie wygląda zbyt dobrze. Nie chcę go szlifować ani piaskować, bo może być znowu to samo - trzeba będzie szpachlować
Szatek napisał(a):Na jednej z pokryw, pod oryginalnym pomarańczowym lakierem, znajdował się oryginalny żółto-zielony lakier. Prawdopodobnie ta pokrywa została kiedyś wymieniona, bo żółto-zielony lakier raczej nie występował na początku produkcji.
Szatek napisał(a):Wymieniona na pokrywę w oryginalnym żółto-zielonym lakierze z późniejszych 50-T-1, przemalowana w fabryce na pomarańczowy.
A jednak był to oryginalny kolor. Znajomy sprawdził mi lakier na dwóch swoich 50-T-1 z 75-go roku (żółty i niebieski) według tej palety: http://fiat125p.pl/kolo.html i teraz mam pewność, że kody lakierów którymi malowali na początku produkcji 50-T-1 i 50-TS-1, to:
Pomarańczowy - L614
Niebieski - L70
Żółty - L53
Oczywiście pozostałe dwa kolory to czarny i szary młotkowy.
Poza tym, kupiłem trochę nitów pełnych:
Oraz zleciłem wydruk UV na zakupionym skaju (także do obszycia całego siedzenia), oryginalnego napisu z tyłu siedzenia 50-T-1/50-TS-1:
Chwilowo tyle, pozdro
|
|
16-07-2018 12:16:49 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Drugi Romet 2362, czyli oryginalny 50-TS-1 Szatka - Szatek - 16-07-2018 12:16:49
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|