Licznik dziennego przebiegu
|
Autor |
Wiadomość |
varykinio
Nowy

Liczba postów: 2
Imię: Grzegorz
Pojazd: Inny
|
Licznik dziennego przebiegu
Witam.
Poszukuję pewnego "ustrojstwa" z czasów PRL-u, mianowicie wygląda to jak licznik kilometrów ale licznikiem nie jest, przy każdej cyferce było pokrętło którym można było ustawić dowolną cyfrę i w ten sposób ustawić sobie stan jaki mamy na liczniku, lub dowolny inny. Mam moto które nie ma wskaźnika poziomu paliwa " Junak M10" na pełnym baku przejadę około 350 km ustawił bym stan przy którym trzeba pomyśleć o CPN-nie (dla nie wtajemniczonych to stacja benzynowa) i nie musiałbym w pamięci przeliczać (bo to taka właśnie analogowa pamięć  )To było takie małe zazwyczaj czarne pudełko z magnesem które można było przyczepić do deski rozdzielczej. Nie wiem jak tego szukać wujek google na hasło "Licznik pamięci kilometrów" nic sensownego nie znajduje. Jak w ogóle takie coś nazwać?, gdzie szukać? A może ktoś ma i właśnie chciał wyrzucić?
Notatka od Dawdzio, 02-07-2018 03:01:12
Przeniosłem do bardziej odpowiedniego działu oraz pozwoliłem sobie zmienić tytuł na taki, który dokładniej opisuje poszukiwany przedmiot (być może dzięki temu szybciej coś się znajdzie).
|
|
|
02-07-2018 01:09:21 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
Licznik dziennego przebiegu - varykinio - 02-07-2018 01:09:21
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|