Charper składa charta czyli po trupach do celu
|
Autor |
Wiadomość |
charper
detyfusan

Liczba postów: 2,027
Imię: Wojtek
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Charper składa charta czyli po trupach do celu
(28-11-2017 02:42:25)stqc napisał(a): Moze tamta konstukcja jest dobra tylko poprostu przerosła Cie i nie potrafiłeś jej ogarnąc? więc zrobiłeś swoją którą którą ogarnełeś albo i nie bo nie chcesz niczym sie podzielic odnosnie konstukcji itp
Lagoona, ktory dostal wsparcie od zrodla tez przerosla? Dajcie spokoj.
Sprawa jest grubymi nicmi szyta. Gosc uzyl wiadomego impulsatora, ktory w polaczeniu z fabrycznym magnetem, miał ceche wyzwalajaca o dlugosci kilku centymetrow. I tak sie wspaniale sklada, ze ta cecha jest metalowa. Gosc zamiast tego uparl sie na krociutki prostokatny magnes. Mialem to rowniez u siebie. I tak sie fajnie sklada ze zaplon przyspieszal sie i opoznial zaleznie od obrotow. Potem wywalilem magnesik i wspawalem ceche metalowa o dlugosci 1 centymetra okolo. I to samo.
Jeszcze w miedzyczasie sobie poczytalem ze ten impulsator jest lepszy niz oryginalny, i ze moment zaplonu sie sprawdza tylko na wolnych. A tak zachodzilem w glowe dlaczgo jak zalozylem z powrotem fabryczny impulsator to dzialalo lepiej? I o jakich latach testow oni pisali?
To wszystko sprawilo ze poszukiwania rozwiazania dlugo szly w niewlasciwym kierunku, chart sobie stal, choby nie wiem jak pilnie nieraz byl potrzebny. Kasa szla a chart nie jezdzil.
I doprawdy to az takie dziwne ze mam pretensje?
Pytalem jednego biznesmena, ktory robi te skuterkowe cdi do wsk, jakich impulsatorow uzywa, jak sa wyzwalane i czy moze sprawdzic czy u niego taki problem wystepuje. No ale tajemnica panstwowa.
Lagoon a jak sadzisz, jako osoba majaca lampe stroboskopowa i posiadajaca troche smykalki do grzebania w tego typu sprawach, jak oceniasz stopien trudnosci w porownaniu dzialania pradnicy z impulsatorem wewnetrznym i zewnetrznym? Czy uwazasz sprawdzenie poprawnosci dzialania prototypu w garazowym zaciszu za zasadne?
Odpowiedz z pewnoscia zabrzmi "nie". Jak zawsze, lepiej jest cos przemilczec a krzykaczy uciszyc. Z reszta to co mnie to obchodzi. Ja sobie poradzilem.
|
|
28-11-2017 03:39:32 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Charper składa charta czyli po trupach do celu - charper - 28-11-2017 03:39:32
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|