Romet Chart 210 1989r
|
Autor |
Wiadomość |
skinder
Uczeń

Liczba postów: 196
Imię: Michał
Pojazd: Inny
|
RE: Romet Chart 210 1989r
Trochę szarpnąłem w końcu temat charta, kupiłem jakąś porcje współczesnych gratów - obręcze, szprychy, gumki, paski, łożyska i do tego jeszcze trochę ori szpejów - gaźnik bing z króćcem, nową dźwignie zmiany biegów, harmonijki zawieszenia i trochę innych cudów. Zabrałem się w końcu też trochę do "odgarnięcia" warsztatu i rozbiórki charciny. Wszystko poszło gładko, prócz stopki centralnej, która nie chciała się poddać i musiałem użyć szlifierki i usunąć rurkę i blaszkę - ogranicznik. Ogranicznik skrętu też jest trochę pomęczony, prawdopodobnie jego też odetnę i dorobię nowy. W tym tygodniu / na początku następnego chciałbym już skończyć przygotowania ramy i jej elementów i skompletować graty do piaskowania i lakierowania proszkowego.
Jakby tego było mało, granatowy zbiornik, który był czysty w środku z zewnątrz okazał się być ulepem ze szpachli. Przy okazji pewnego zakupu udało mi się kupić komplet blach, tym razem idealnych - czyste w środku i bez szpachli i wysłałem już je do lakiernika. Tymczasem praca idzie powoli i z przerwami na inne junaki ale na przyszły sezon powinien już być skończony
|
|
06-11-2017 23:57:25 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Chart 210 1989r - skinder - 06-11-2017 23:57:25
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|