Elektronika - samopomoc
|
Autor |
Wiadomość |
Dawdzio
Hold my mustache!
Liczba postów: 2,634
Imię: Dawid
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Elektronika - samopomoc
1.Tranzystor jest w tej samej obudowie co poprzedni. Nie mogąc znaleźć specyfikacji oryginalnego wlutowałem go w tą samą stronę, z racji tej samej obudowy powinno być dobrze.
2.Przyjrzałem się wszystkim miejscom przy których grzebałem, zwarć nie stwierdzono.
3.Tranzystor sprawdziłem jak najlepiej umiałem wspomagając się wiedzą internetową - moim zdaniem sprawny.
6.Dioda niesprawna - przewodzi w obie strony. Nie posiada żadnych oznaczeń. Pod ręką mam BZX55C18 (zenera), BAV21, 1N4744A, C12 i C2V0
@kamil97
Najzwyklejszy, znalazłem delikatnie uszkodzony (brak końcówki + we wtyczce do gniazda zapalniczki). Nawet pilota nie mam. Ale działał, a sam go popsułem, zresztą przez własną głupotę, w związku z czym chętnie przywróciłbym poprzedni stan. Zresztą wydałem już 5zł na tranzystor 
Tak więc ile się da chciałbym spróbować. Nic z tego nie wyjdzie to trudno - rzucę o ścianę i poszukam innego, ale póki co chcę zobaczyć, a nuż się uda.
Wzmożona kontrola społeczna złomowisk podstawą sukcesów w zdobywaniu interesującego mienia.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-10-2017 23:26:38 przez Dawdzio.)
|
|
26-10-2017 23:19:08 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Elektronika - samopomoc - Dawdzio - 26-10-2017 23:19:08
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|