Jak naprawić by nie kupować nowego
|
Autor |
Wiadomość |
joozek
senior
Liczba postów: 2,411
Imię: Józek
Pojazd: Inny
|
Jak naprawić by nie kupować nowego
Witam
Ciągle dostaję od Was Pw, jak sobie poradzić z tym, czy tamtym, jak to naprawić itp??
Przeważnie odpisuję i odsyłam do moich wątków ze zdjęciami. No niestety, nazbierało się tego tyle, że sam nieraz nie pamiętam gdzie to opisywałem. Dlatego zakładam nowy wątek z moimi poradami. Będę go na bieżąco uzupełniał, w zależności od wykonywanych napraw. oprócz dokumentacji fotograficznej, będę też wrzucał odręczne rysunki z wymiarami.
Oczywiście, jest to wątek, który Wy też możecie uzupełniać swoimi uwagami, czy rozwiązaniami, ale proszę by go nie zaśmiecać.
Jeśli uważacie, że tytuł wątku jest mało czytelny, to proszę o podpowiedzi by go zmienić.
Dziś pierwsza i ostatnio gorąca sprawa, ograniczniki skrętu i sztyca główki ramy.
Ograniczniki tylne, widełek pod lagi fi 23 mm.
Opis chyba zbędny, wszystko na zdjęciach
Naprawa sztycy główki ramy z zerwanym gwintem. Niestety, ma ona gwint calowy, a ja nie posiadam odpowiedniej narzynki, więc oto mój sposób na naprawę 
Sztycę z gwintem, adoptowałem ze starego polskiego roweru ze złomu.
Denerwować się, to tracić własne zdrowie z powodu cudzej głupoty
|
|
28-09-2017 11:31:07 |
|
7 użytkowników postawiło piwo joozek za ten post:7 użytkowników postawiło piwo joozek za ten post.
Motorowerzystka (10-23-2017), nie_mientki (09-28-2017), Odrestaurator (09-28-2017), robert2006p (06-12-2019), skinder (09-28-2017), Szatek (09-28-2017), zakrzes (10-07-2017)
|
Wiadomości w tym wątku |
Jak naprawić by nie kupować nowego - joozek - 28-09-2017 11:31:07
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|