Romet Chart 210 1989r
|
Autor |
Wiadomość |
skinder
Uczeń

Liczba postów: 196
Imię: Michał
Pojazd: Inny
|
RE: Romet Chart 210 1989r
Cierpliwość popłaca, w sobotę udało się kupić zbiornik w przyzwoitym stanie i rozsądnej cenie. Przy okazji szarpnąłem jeszcze prawy boczek, pasek akumulatora i kompletną oś z zębatką, gumami zabieraka, napinaczami i tarczą kotwiczną. Całość kosztowała mniej niż zbiornik "czysty, w dobrym stanie do wypłukania" z allegro albo olx. Jakby ktoś miał wątpliwości jak wygląda zbiornik "lekki nalot, do wypłukania i można zakładać" to załączam niżej zdjęcie.
Dodatkowo dzień wcześniej spełniłem jeszcze jedno swoje marzenie - właściwie to postawiłem już na tym krzyżyk, ale pocztą pantoflową, 280km i po krótkich negocjacjach udało mi się kupić coś co zgrubsza przypomina Simsona Schwalbe. Prócz kół, siedzenia, przedniego wahacza i góry silnika jest właściwie kompletny. Stan - opłakany, adekwatny do ceny, którą mnie kosztował. Gratis dostałem jeszcze ładny, kompletny przedni błotnik do motorynki.
Temat charta właściwie można poniekąd uznać za zakończony, bo skompletowałem już chyba prawie wszystko co mi było potrzebne z charakterystycznych elementów i w sumie jednocześnie za otwarty... Wrzucę zbiornik, zobaczę jak to wszystko chodzi, przejadę się i z czystym sumieniem rozbierzemy do lakierowania, remontowania itd.
|
|
18-09-2017 22:53:00 |
|
1 osoba postawiła piwo skinder za ten post:1 osoba postawiła piwo skinder za ten post.
Odrestaurator (11-07-2017)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Chart 210 1989r - skinder - 18-09-2017 22:53:00
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|