Romet Chart 210 1989r
|
Autor |
Wiadomość |
skinder
Uczeń

Liczba postów: 196
Imię: Michał
Pojazd: Inny
|
RE: Romet Chart 210 1989r
Sposób z nakrętkami, kamieniami czy potłuczonymi płytkami znam, ale tak jak pisałem - mam wciąż nadzieje, że znajdę coś wartego uwagi  Póki co inne rzeczy i złomy na głowie także jest czas, na dniach obadam te dwa zbiorniki i jak nie wypali to będę próbował ratować to co jest
Akurat jeżeli chodzi o kompakta, to jemu konstrukcyjnie najbliżej do e30. Zawsze uważałem, że życiową porażką jest mieć kompakta jak jest tyle fajnych nadwozi do wzięcia... Prawda jest taka, że uważałem tak do momentu jak nie zacząłem się rozglądać za e36 - sytuacja ma się podobnie jak z tymi zbiornikami do charta - w kwocie, którą dysponowałem był do kupienia sam złom. Szukałem 318Ti, skończyłem na 316i z 1.9 z e46 - cena śmieszna, auto miało być przejściowe bo przecież wstyd z takim krótkim tyłeczkiem jeździć... Wystarczyło mi 40km drogi do domu i stwierdzam, że to mega niedocenione auto, które można nabyć za żałosną kase w niezłym stanie i najświeższym jak na model roczniku. E30 żałowałem i żałuje, że sprzedałem ale troszkę sytuacja mi się zmieniła i trzeba było z czegoś zrezygnować. Gwinty, felgi, remus z kwasiaka itd wpadły do kompakta i tak to życie leci, klima chłodzi, sporty nie gniotą w dupsko, audio też jakoś tam gra, części tanie, 7.5l benzyny na mieście, 6.2l w trasie - mega mocy nie ma, ale w zupełności wystarcza, żeby wyprzedzić rowerzyste albo jakiś krawężnik cmoknąć zimą. Troszkę rzeczy trzeba ogarnąć jak np luźne boczki, nieoryginalna gałka, przetarta i luźna już miejscami konserwacja podłogi miejscami.
|
|
13-09-2017 23:06:16 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Chart 210 1989r - skinder - 13-09-2017 23:06:16
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|