Romet Chart 210 1989r
|
Autor |
Wiadomość |
Gomulsky
Uczeń

Liczba postów: 129
Imię: Kuba
Pojazd: Inny
|
RE: Romet Chart 210 1989r
Fajny Chart, jak na fakt, że jest w jednym kawałku i z wyposażeniem w dobrej kondycji to cena rzeczywiście była bardzo przyzwoita  Ja za swojego dałem 450 cebulionów, a praktycznie drugie tyle wywaliłem w kompletowanie gratów, że już o tym ile poszło w piaskowanie, malowanie nie wspomnę.
(22-08-2017 22:33:48)skinder napisał(a): No trudno raczej porównać charta z jakimś RD 50, nsr 50 czy nawet do simsona, który na tamte możliwości był właściwie lokalną ekstraligą. Patrząc pod tym kątem romet zawsze będzie gratem, czy to ogar, czy to chart. Zresztą, czego oczekiwać za taką kasę Krajowa produkcja zawsze była w tyle za ddrem i jeszcze dalej za japonią, chociaż wielkie chęci mieli i dobre pomysły to i tak wyszło jak wyszło.
Może jakaś sugestia co zrobić z tym gaźnikiem (fos) ?
Z tym pierwszym można dyskutować, tak się akurat składa, że mój wujek ma już ponad 20 lat Charta, który śmiga jeszcze na oryginalnym module zapłonowym (!), jedyne co przy nim zrobił to silnik, bo kiedyś korba mu poszła bokiem (sworzeń korbowodowy wyrwał się z tłoka), co jak twierdził było jego winą, bo jeździł nim mimo, że w pracy silnika ewidentnie coś nie grało. Podobnie mięli użytkownicy pewnego dawno już nie istniejącego forum skupiającego w około siebie romeciarzy, każdy kto miał Charta praktycznie na niego nie narzekał.
Z drugiej strony spotkałem się z opinią pewnego jegomościa, który twierdził, że w jego Charcie, którego kupił jako nowego, cały czas je***ł się zapłon, co w sumie mnie też spotkało, ale po pewnej poprawce problem już nie wystąpił a przejechane już ładnych kilka km od tej awarii
Po prostu wydaje mi się, że pierwszym problemem była i jest jakość dostępnych części do Rometa, a po drugie umiejętności składającego/serwisującego i najważniejsze użytkującego dany motorower, bo nawet doskonałej jakości części będące źle poskładane nie będą działać prawidłowo jako kompletne urządzenie a źle eksploatowane dokonają żywota znacznie szybciej niż powinny.
A co do pomysłu na gaźnik, kup Binga, w mojej opinii zdecydowanie lepszy od FOSa.
|
|
23-08-2017 00:38:25 |
|
1 osoba postawiła piwo Gomulsky za ten post:1 osoba postawiła piwo Gomulsky za ten post.
Odrestaurator (08-23-2017)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Chart 210 1989r - Gomulsky - 23-08-2017 00:38:25
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|