Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet Pony
|
Autor |
Wiadomość |
KTM
Nowy

Liczba postów: 9
Imię: Tomasz
Pojazd: Romet Pony
|
RE: Romet Pony
Bez jaj nie ma się co dziwić skoro zbankrutowali po PRL-u po prostu nie byli konkurencyjni. A męczyłem się z nim przez te 4 lata. Po PIERWSZYM dniu od zakupu mechanizm zmiany biegów siadł i się zaczęło.Ten peugeot już pobił rekord mojego rometa bo "o dziwo" jeździ już po piątym dniu po zakupie. I tak wątpie, że mi się rozsypie skoro mój kolega ma dosłownie 23 letniego piaggio i nadal nim jeździ bez większych usterek, też tak jak ja sprzedał rometa a mianowicie ogara 205. Miałem już kiedyś myśli o kupnie charta ale jestem dumny, że tego nie zrobiłem a i jeszcze co czy to jest normalne, że mechanizm zmiany biegów ociera o magneto. Trzeba robić ramę ponieważ pękła po jeździe motorem po asfalcie i sam warze 70 kg to nie powinna pękać. Żarówki starczają na tydzień, a sam tłumik musiałem uszczelniać, ponieważ oryginalne tuleje nie zapewniały szczelności. Zapłon sam się przestawia po kilku miesiącach. Łańcuch ociera o oś oczywiście oryginalnie. Hamulce się blokują po lekkim naciśnięciu, przez to o mały włos nie straciłem nad nim kontroli kiedy z nad przeciwka wyjechał samochód. Wogule jak na nim jadę to czuję jakby zaraz miałby się rozlecieć. I to także jest chore, że silnik bez żadnych usprawnień tylko z inną obudową jest robiony od ok. 1960 do 1994 a nie wspomnę o 3 biegowym. Dlatego proszę, panowie nie argumentujcie mnie, że to są dobre pojazdy. To jest moje prywatne zdanie na ich temat. Dla mnie te motorowery to już do końca życia będą badziewiem. W tej chwili opisuję to co przez te motory przeżyłem, i ostrzegam przed kupnem jakiegokolwiek pojazdu tej marki, oprócz rowerów bo akurat mam jednego nowego rok i sprawuje się świetnie. Za to namawiam do kupna innych Polskich marek czegokolwiek, których jest obecnie na Polskim rynku dużo.
|
|
25-07-2016 01:40:19 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Pony - KTM - 25-07-2016 01:40:19
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|