Coraz droższe OC
|
Autor |
Wiadomość |
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,755
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
Coraz droższe OC
Może wy mi wyjaśnicie ten paradoks, bo ja już się gubię. Otóż...
W 2013 roku ubezpieczałem Ogara na siebie. Pierwszy raz, bez żadnych zniżek itd. itp. Miałem 17 lat, więc zwyżka za wiek i te sprawy. W jednej racie płaciłem 122zł. Po roku dostałem 10% zniżki, w jednej racie miałem do zapłaty 110zł, ale wybrałem opcję 2 rat (+ 10%) i znów zapłaciłem łącznie 122zł. Niedługo potem miałem małą akcję, więc ubezpieczenie znów poszło mi o 10% w górę, więc w 2015 miałem płacić w jednej racie 122zł a w dwóch 136. Znów płaciłem w ratach, więc poszło 136zł. No, ale teraz zaczyna się paradoks. Jako, że za miesiąc wychodzi mi OC to będąc w PZU zapytałem o cenę OC na przyszły rok, uwzględniając ewentualną zniżkę za ten rok. I co? W jednej razie 136zł a w dwóch ponad 140. Wychodzi na to, że znowu zapłacę drożej niż przed rokiem, mimo iż niby dostałem u nich zniżkę. Może mi ktoś wyjaśnić o co tu biega?
Druga sprawa jest taka, że za drugiego Ogara, za OC na 2015 płacę 155zł w dwóch ratach, gdy w tym samym czasie za pierwszego w dwóch ratach płaciłem 136zł. Z jakiej racji za drugiego płaciłem prawie 20zł więcej?
Niech wypowie się jakiś spec, bo mnie co roku głowa od tego boli, a mimo iż zniżki dostaję to płacę coraz więcej i więcej.
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
|
|
16-06-2016 16:28:52 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
Coraz droższe OC - Quake96 - 16-06-2016 16:28:52
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|