Charper składa charta czyli po trupach do celu
|
Autor |
Wiadomość |
charper
detyfusan

Liczba postów: 2,027
Imię: Wojtek
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Charper składa charta czyli po trupach do celu
Motonet obiecał wysłać trzy nyple które u mnie nie pasujące w zestawie się znalazły. trzeba przyznać że to duży plus, czego nie spodziewałbym się po żadnym większym sprzedawcy.
przy charcie elektryka ogarnieta w znacznej części. Postanowiłem że trochę pozmieniam dodatkowo w porównaniu do poprzedniej wersji. wcześniej podświetlenie licznika szło przez przekaźnik i prawy przełącznik. teraz podświetlenie licznika włącza stacyjka, przednie postojowe włącza stacyjka i prawy przełącznik, a przez przekaźnik popłynie ładowanie, bo to jednak spore natężenie prądu czasem. tak na dobrą sprawę od 4A wzwyż, jednak nie wiem ile dokładnie, ale zmierzę. Niestety gaszenie silnika też trzeba zrobić przez przekaźnik ale w sumie te 0,15A które pobiera cewka w przekaźniku to jest nic.
zostało mi dodac wspomniany przekaźnik do gaszenia, podłączyć kierunkowskazy, klakson i uporzątkowac, żeby na każdej pozycji przekaźniki miały zasilanie tak jak odbiorniki, które są do nich podłączone. Jest to drobnostka, która jedynie wymagać będzie odemnie chwili uwagi i przemyśleń. Generalnie w drugiej pozycji wszystko działa jak należy, w trzeciej deaktywowane są przekaxniki które nadal powinny reagować na przełączanie.

taki tam burdel w kablach, normalka...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-02-2016 01:01:38 przez charper.)
|
|
24-02-2016 00:55:33 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Charper składa charta czyli po trupach do celu - charper - 24-02-2016 00:55:33
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|