Dniepr MT16 1975 - Ruusol.
|
Autor |
Wiadomość |
Przemek650
Nowy

Liczba postów: 20
Imię: Przemek.
Pojazd: Inny
|
Dniepr MT16 1975 - Ruusol.
Witam, jestem 'szczęśliwym' posiadaczem Dniepra MT-16 z 1975 roku. 
Motocykl jest z koszem bocznym, wstecznym biegiem i napędem na kosz... Ideolo.
Na początku zabraliśmy się za odpalenie, nie łapał na jeden gar, także ruchol przeszedł remoncik silnika, wymienione: Cylindry, tłoki, zawory, splanowana głowica, wszystkie uszczelki i tak dalej można wymieniać...
Później go pomalowaliśmy w taki wojskowy zielony mat.. Ale będzie bodajże malowany niedługo jakoś, planuje jeszcze w tym roku go pomalować całego w....
Ral 1001 i czarne matowe elementy takie jak sprężyny amortyzatora, jakieś drobnice itp.
Tak ten paździerz wyglądał przed remoncikiem i malowaniem:
Tak w trakcie malowania:
A tak na chwile obecną:
A tutaj tata się rozkoszował jazdą haha.
Jeszcze posypał mi się dyferencjał także roboty było sporo jak i pieniędzy sporo poszło.. +/- 550zł może troszeczke więcej..
Troszeczkę zdjęć jest... Także potrzymam co niektórych w niecierpliwości do jutra.
Ostatnio zakupiłem też plandekę na kosz z brezentu czarną, gume na prądnice, na czujnik stopu.. (obie gumy nie pasują xD) Jedno mocowanie kierownicy, łożyska główki ramy, uszczelniacz do reduktora, amortyzator skrętu z elementami ciernymi, wymieniłem oleje w dyferencjale i reduktorze.. Niedługo powstawiam zdjęcia.
Zapraszam do komentowania jak i śledzenia tematu.
PS: Zapraszam również na swój Fp dot. Dniepra. https://www.facebook.com/DillGarage34/
|
|
03-02-2016 00:33:54 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
Dniepr MT16 1975 - Ruusol. - Przemek650 - 03-02-2016 00:33:54
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|