ananasowa kaczka
|
Autor |
Wiadomość |
ananas
Technik

Liczba postów: 1,076
Imię: Kamil
Pojazd: Inny
|
RE: ananasowa kaczka
Ostatnio znowu troszkę porobiłem, oszlifowałem kierownicę z luźnej rdzy i teraz czeka mnie tłumik. Przyszło też parę części z jacka, ale to na pewno nie ostatnia przesyłka  W każdym razie porozbierałem też trochę jawę dawcę, i powiem szczerze że NIGDY nie widziałem tak beznadziejnego i podrutowanego motoroweru. Nie ma ani jednego dobrego i ładnego elementu, połowy śrubek brakuje, także nie jest mi jej zbyt szkoda. W każdym razie kanilox wypalił mi ostatnio tłumik w piecu, i powiem że fajnie to się rozprawia z marasem. Cały tłusty syf odpada lub zamienia się w proszek który można zetrzeć szmatką. W wyniku wypalania tłumik się zrobił cały ładnie niebiesko-złoty
W jawie znalazł się jednak jeden element do wykorzystania, był to odbłyśnik. Był w dość dobry stanie:
Natomiast postanowiłem spróbować go jeszcze wyczyścić i wypolerować... Jako że to lusterko to delikatna powłoka, zrobiłem takie coś...
Postanowiłem że odbłyśnik też wrzucę do chromu, powinno fajnie świecić i być trwałe. A teraz troszkę o częściach, kupiłem tarcze sprzęgła, jednak dopłaciłem trochę i kupiłem takie:
Jak widać nie jest to zwykły korek, tylko taki dość twardy zbity materiał, jestem szczerze ciekawy jak to się będzie sprawować. Kupiłem też pastę dirko, żeby poskładać silnik raz a porządnie:
No i zieloną pastę. Jakoś nie mogłem wytrzymać że te polerki są takie sobie. Czekam jeszcze na krążek bawełniany i będę poprawiać i robić lustro. Poza tym została mi jeszcze cała masa części do polerki... Tak z ciekawości przetarłem kawałek dekla tą pastą ręcznie i efekt jest znakomity. Aluchrom zostawia taką mgiełkę niestety, a zielona pasta usuwa ją i robi lustro
Przy następnej okazji kupię nowe obręcze i szprychy, pooglądam także nowe opony. Na początku myślałem o takich z białym bokiem żeby wyglądało tak oldskulowo, ale chyba to nie jest dobry pomysł... Przydałoby się też powoli porozglądać za gratami do złożenia CDI
|
|
27-01-2016 00:46:17 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: ananasowa kaczka - ananas - 27-01-2016 00:46:17
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|