Romet Ogar 200 1986' By Dawid.xD
|
Autor |
Wiadomość |
Dawid.xD
Technik
Liczba postów: 655
Imię: Dawid
Pojazd: Romet Ogar 200
|
Romet Ogar 200 1986' By Dawid.xD
Siemanko, kilka lat do tyłu, kiedy to mój kuzyn ujeżdżał Ogiera 200, a ja jeszcze nie miałem swojego motoroweru, bardzo marzyłem o ogarku, jednak los tak się potoczył że trafił do mnie kadet, potem różne motorki, a ostatecznie Simson Lecz w ubiegłe wakacje, starszy pan oznajmił kuzynowi ze ma u siebie w szopie motorynki i ogara. Przyjechałem na tydzień do kuzynka, a że ma on bardzo fajną fuchę, czyli sprzątanie przystanków itd. Tak więc sprzątaliśmy jeden z nich, kiedy właśnie ten starszy pan zawołał nas do siebie i pokazał nam te motorowery, ogarek i jedna motorynka w bdb stanie, a druga dość zwieśniaczona i przerobiona. Od razu w oko wpadł mi Ogarek, bo to przecież kiedyś było moja marzenie ! Pan nam powiedział że motorki na sprzedaż, z papierami, prócz jednej motorynki. Chciałem kupić tego Ogarka, lecz miałem kiepsko z kasą, dodatkowo Simkowi robiłem remont, więc sobie odpuściłem. Teraz gdy Simsonek jest skończony, jestem przy kasie, postanowiłem kupić tego Ogarka. Wysłałem kuzyna do tego Pana, ogarek dalej u niego stał, dokumenty wszystko spoko. Tak więc umówił nas na dzisiaj, Godzina 10:20 ruszamy po motorek, zabójcze 15km od mojej miejscowości Na miejscu Tato rozmawiał z tym Panem i okazało się że pochodzą z tej samej miejscowości, oraz że mój dziadek kolegował się z tym panem
No więc pieniąszki do ręki, bierzemy dokumenty, Ogarek zapakowany do Passata i jedziemy do do domu Ogólnie to Romecik stał jakieś 15 lat, ale iskra jest, więc myślę że coś z tego będzie, poprzedni właściciel powiedział że jeździł do samego końca, lecz pod koniec był już strasznie słaby, czyli pewnie trzeba będzie kupić nowy cylinder i tłok
O samym Romeciku powiem tyle że pochodzi z 1986r, oryginalny lakier, dokumenty są, dość ładnie zachowany A za sam motorek dałem 200zł, nie duzo moim zdaniem
Uff, trochę się rozpisałem, teraz fotki
Ogólnie to będzie dość dużo aktualizacji, gdyż jest zima, i chcę porobić to co trzeba Myślę że Ogarek zostanie już do końca
Notatka od Quake96, 30-03-2016 22:41:03
Na prośbę autora - zmiana tytułu wątku - joozek
Kolejny raz zmiana tytułu wątku - Quake96
|
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-11-2015 15:08:04 przez Dawid.xD.)
|
|
28-11-2015 15:01:57 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
Romet Ogar 200 1986' By Dawid.xD - Dawid.xD - 28-11-2015 15:01:57
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości
|
|