ogar 200 by charper
|
Autor |
Wiadomość |
charper
detyfusan

Liczba postów: 2,027
Imię: Wojtek
Pojazd: Romet Chart
|
RE: ogar 200 by charper
przyśpieszac i opóźniac to wy mnie nie musicie uczyc  pytanie na ile mm przed gmp u was zapala mieszanke. pewnie coś blisko fabrycznych nastawów. Ja nie będę robił tajemnicy i powiem na jakich nastawach mój ogar działa najlepiej ale to nie teraz.
wczoraj ściągłem cylinder żeby zobaczyć czy poprzednik miał trochę oleju w głowie jak to składał. Poza za grubą uszczelką pod cylinder, która na razie została i uszczelka od króćca przytykająca dolot w 10% i dokładnie widocznego braku uszczelki pod głowicą
nie odkryłem nic odkrywczego. Cylinder nawet już zacząłem czyścić między żeberkami ale ostatecznie założyłem inny, bo miał próg. po złożeniu w całość w sumie ogar działa tak samo tyle tylko że pierścienie nie dzwonią, więc trzeba przełożyć cały gaźnik bo raczej to w nim siedzi problem. na pewno cylinder trzeba będzie zdjąć jeszcze raz, żeby wymienić uszczelke pod nim i dotrzeć głowicę pastą do zaworów.

Oto efekt zastosowania zbyt grubej uszczelki pod cylinder. Pewnie ktoś obawiał się zbyt dużej kompresji. albo składając nic nie myślał.
|
|
18-11-2015 01:39:23 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: ogar 200 by charper - charper - 18-11-2015 01:39:23
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|