Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Najpospolitszy z pospolitych, czyli Jubilat 2
|
Autor |
Wiadomość |
Dawdzio
Hold my mustache!
Liczba postów: 2,634
Imię: Dawid
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Najpospolitszy z pospolitych, czyli Jubilat 2
(12-08-2015 22:42:49)Buka napisał(a): Dopiero potem pomyślałem, że ta naklejka jest tu trochę bez sensu, bo by była oryginalnie na froncie główki ramy, a i tak przecież Jubilata chyba nie produkowano w FSM-ie.
Przecież ona jest krzywo i do góry nogami
Ja bym go zostawił, ewentualnie zrobił zaprawki. Władek pewnie się ze mną nie zgodzi, ale na "najtańszy środek transportu po okolicy" też jest za ładny. Osobiście przez kilka lat do codziennego transportu używałem Turinga Luxusa w nawet dobrym stanie. Potem przerzuciłem się na damkę z tego stulecia w bardzo dobrym stanie, bo było mi go trochę szkoda, ale to jednak nie było to. Teraz jeżdżę Rometem z 1992 (modelu na nim nie ma, ale to najprawdopodobniej Orion) i nie zamieniłbym go na żaden inny. Męska rama pozwala na przewożenie ładunku na ramie, koła 26" są świetne do miasta i poza nie. Ma też dwa bagażniki (z tyłu i przodu), a myślę jeszcze jak założyć trzeci (na ramie). No i najważniejsze: wygląda jak siedem nieszczęść  Ale to jest właśnie jego ogromny plus, bo ładuję na niego co muszę i jadę. Nie boję się o to, że lakier się porysuje albo błotnik zegnie, a po bruku jadę normalnie, a nie 2km/h. No i wiem, że jak dojadę na miejsce to mogę "rzucić go" pod ścianę i nikt go nie weźmie
|
|
12-08-2015 23:58:23 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Najpospolitszy z pospolitych, czyli Jubilat 2 - Dawdzio - 12-08-2015 23:58:23
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|