| 

| 
					simson s51 by kliczko +cz 350
				 |  
			| Autor | Wiadomość |  

| kliczko98   Nowy

Liczba postów: 37
 Imię: Przemek
 Pojazd: Romet Komar

| 
			| simson s51 by kliczko +cz 350 

Witam w tamtym roku a dokladniej jesienia kupilem simka. W zime przeszedl kapitalny remont blacharski i przerobilem silnik, czyli: 
-cylinder 70 4/3 
-wal mza pod 70 
-oczywiscie glowica pod 70 
-zaplon ducati energia 
-gaznik amal 21mm 
- no i oczywiscie wszystki lozyska simeringi jakies podkladki sruby tarcze sprzeglowe itp itd   
Jeszcze wymienie w nim wydech na sportowy bo mi go muli i przerobie sprzeglo    Kasy poszlo od uja i jeszcze wiecej bo w przerobki poszlo gdzies 2000 zl +850 za simka. Ale nie zaluje    Bierze kadzda 50 z ktora sie scigalem a bedzie jeszcze lepiej    No to pare zdjec mojego sima              
A to jeszcze jeden moj motorek tylko ze mam wal walniety a narazie nie mam na nic forsy    Wiec tak kiedys moj wujek skladal motorki i to jest pamiatka po nim. Jest to glownie robione na cz 350, silnik jest z jawy ale taki sam jak w cz bak od miska (jakiegos tam) i siedzenia od iza 49, rama zostala lekko przerobiona. Motor stal kolo 10 lat po czym zabralem go odpalilem ale malo co pochodzil bo cos w cylindrze sie rozlecialo i niezly syf sie narobil jednak wszystko juz mam oprucz walu    Odmalowalem go i jeszcze troche i mysle ze bede skladal silnik     

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-07-2015 18:02:05 przez kliczko98.)
 |  |  
	| 05-07-2015 17:52:21 |  |  

| ![[+]](images/Corporate/collapse_collapsed.gif)  
 |  

| Wiadomości w tym wątku |  
| simson s51 by kliczko +cz 350 -  kliczko98 - 05-07-2015 17:52:21 |  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:     1 gości

| 

|