Romet Pony M2 by MichalSR50
|
Autor |
Wiadomość |
MichalSR50
Mechanik

Liczba postów: 1,541
Imię: Michał
Pojazd: Romet Ogar 205
|
RE: Romet Pony M2 by MichalSR50
Kierownica to w ogóle nie wiem, od czego jest, na pewno nie jest oryginalna.
Sprzedawać wiadomo, szkoda mi, ale już się nią najeździłem, czas na innego Rometa, bo przy nich mam szybsze bicie serca niż przy Simsonie 
A teraz przybliżę wam to, co się ostatnio z nią działo. Jechałem nią i wał mi po prostu stanął, nie ruszał się. Kupiłem więc nowy zestaw naprawczy za 149 zł składający się z tuningowego wału, łożysk, simmeringów, cylindra, tłoka, sworznia tłoka i uszczelek. Założyłem to wszystko. Jednak przy kopaniu wał bardzo ciężko chodził, od razu się zatrzymywał. Kupiłem więc nowe polskie łożyska i założyłem. Wał wciąż ciężko chodził, ale już bez skoków i oporów. Pomyślałem, że złożę cały silnik, a co tam. No i dzisiaj skończyłem. Motorynka odpaliła! Nie chodziła od pół roku  Ale się uradowałem, znów usłyszeć jej warkocik. Ale nie jest idealnie. Po pierwsze, ona odpala, ale tylko wtedy, gdy jest dobrze przelana, coś ma z dopływem paliwa, ale to gaźnikowe sprawy. Po drugie, bardzo ciężko jedzie i przyspiesza, jakby coś ją blokowało. Dodatkowo słychać z silnika jakieś świsty. Czy to się jakoś ze wzrostem docierania ureguluje? Bo ona właściwie jest po drugim remoncie
|
|
28-01-2012 20:57:10 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Pony M2 by MichalSR50 - MichalSR50 - 28-01-2012 20:57:10
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|