Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Dryna nie pali!
|
Autor |
Wiadomość |
Rafku
Drucidruci tu

Liczba postów: 1,821
Imię: Rafał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
Dryna nie pali!
Witam,
Od tygodnia odpalam swojego rometa. Po społowieniu sinika, złożeniu go odpala na chwilę, czasem nawet 20 metrów przejadę i to wszystko.
Wymieniłem już:
-kondensator
-przerywacz
-kabel W/N
-fajka
-simering od strony zapłonu
-pływak
Iskra jest mocna, niebieska. Gaźnik czyściłem chyba z 3 razy, ostatnim razem go wygotowałem, mam też problem, bo paliwo cieknie tak, że nawet plamy mi zostają pod motorynką, wymiana pływaka na nowy nic nie dała, nie topi się oczywiście.
Żadnych przebić nie ma, lutowałem zapłon 2 razy, wszystko izolowałem.
Simering od strony zapłonu wymieniony, bez efektu
Ścina mi też klin na wale, może to być spowodowane tym, że wał ma lekkie bicie? Dodam, że magneto nie trze o cewki.
Ogólnie sprawa wygląda tak, kopie dryne ze 20 razy, w końcu powoli łapie, odpala, raz wkręca się perfekcyjnie na obroty, raz na tych wolnych obrotach pracuje, aż w końcu obroty się lekko zwiększają i motor gaśnie.
Na 1 biegu czasem normalnie jedzie, czasem cholernie przerywa i brakuje jej mocy, o wrzuceniu 2 biegu mogę zapomnieć, a jak wrzucę to albo zdechnie, albo mam odkręconą manetkę do oporu i się nie rozpędza...
Z kolei w innym przypadku z tych wolnych obrotów nie wkręca się w ogóle
Mam 2 gaźniki, podmiana na drugi nic nie dała.
Jakiekolwiek sugestie mile widziane, chciałbym do końca ferii pojeździć tym gównem, a nie całe ferie spędzić na odpalaniu, i to bez żadnego efektu, pomóżcie proszę!
Pony 50-M2 '82
Ogar 200 '88
50T1 '80
Komar 2351 '79
Mini ścigacz 50cc
Bemi Cross 110cc
Bashan ATV 150cc
|
|
02-02-2015 00:53:46 |
|
|